Ποιοτικό άλμα της Apple με το iPhone 6

Μεγαλύτερη , βελτιωμένο ντιζάιν και πιο εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά διαθέτει το iPhone 6, το νέο smartphone της Apple που δεν αποτελεί μια απλή του «προκατόχου» του, iPhone 5S, αλλά ένα ποιοτικό άλμα ακόμη και για τα δεδομένα του αμερικανικού κολοσσού.

iphone 6 iPhone 6 iPhone 6 iPhone 6

Το καινούργιο μοντέλο «απαντά» σε αρκετές από τις κριτικές που δεχόταν έως τώρα η σειρά των iPhone, όπως για παράδειγμα για τις σχετικά μικρές διαστάσεις τους. Ετσι, έρχεται με οθόνη 4,7΄΄, τη μεγαλύτερη από οποιοδήποτε smartphone είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν η εταιρεία, αφού υπολείπεται μόνο από τις 5,5 ίντσες του iPhone 6 Plus, το οποίο κυκλοφόρησε παράλληλα.

Η αλήθεια είναι πως όσοι έχουν κάποιο από τα παλιότερα iPhone ίσως παραξενευτούν όταν πρωτοκρατήσουν τη νέα συσκευή.

Ωστόσο, κατά τη γνώμη μας, οι 4,7 ίντσες θα τους «κερδίσουν» πολύ γρήγορα, αφού κάνουν εξαιρετικά πιο άνετο το «σερφάρισμα» στο Ιντερνετ και την ανάγνωση κειμένων. Την ίδια στιγμή, σε σχέση με το iPhone 5S, η οθόνη επιτυγχάνει καλύτερη αναπαραγωγή των χρωμάτων και έχει βελτιωμένο κοντράστ.

Βέβαια, συγκριτικά με ανταγωνιστικά μοντέλα ίδιων διαστάσεων, έχει μικρότερη ανάλυση (1334 x 750 pixel), με τη διαφορά να μην έχει όμως σημαντική επίπτωση στην εμπειρία χρήσης.

Οι 4,7 ίντσες «παντρεύονται» στη συσκευή με το καλύτερο μέχρι σήμερα ντιζάιν σε τηλέφωνο της Apple. Κι αυτό όχι μόνο γιατί το iPhone 6 είναι εντυπωσιακά λεπτό και ελαφρύ, αλλά και επειδή η εταιρεία φρόντισε να αλλάξει αρκετές μικρολεπτομέρειες (π.χ. στρογγυλεύοντας τις άκρες), που βελτιώνουν την εργονομία. Το νέο μοντέλο έχει επίσης εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και εξίσου εξαιρετικά υποσυστήματα, όπως ένα διπύρηνο επεξεργαστή Α8 και μνήμη RAM 1 GB, που είναι παραπάνω από αρκετά για οποιαδήποτε λειτουργία.

Το καινούργιο iPhone ενσωματώνει επιπλέον ένα δεύτερο επεξεργαστή M8 για τα wearable γκάτζετ, όπως και καλύτερη κύρια κάμερα, η οποία διατηρεί την ανάλυσή της στα 8 ΜΡ, έχοντας όμως ταχύτερη αυτόματη εστίαση και σαφώς αναβαθμισμένες επιδόσεις στη βίντεο. Βελτιωμένη είναι και η κάμερα στην πρόσοψη, όπως και η αυτονομία, η οποία ξεπερνάει το 24ωρο με τυπική χρήση.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι η οθόνη του τηλεφώνου έχει περιορισμένη ανάλυση, περιμέναμε πως θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Από την άλλη πλευρά, η Apple δεν ξέχασε όλες τις… εμμονές της – με χαρακτηριστικότερη την απουσία υποδοχής για κάρτες microSD, χωρίς μάλιστα να κυκλοφορήσει έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 32 GB. Ακόμη όμως κι έτσι, και παρά το ότι η έκδοση των 16 GΒ στοιχίζει 739 ευρώ στην Ελλάδα, η εμπορική του επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Εξάλλου, η τιμή του μπορεί να μειωθεί αν συνδυαστεί με συμβόλαιο, αφού και οι τρεις κινητής τηλεφωνίας το προσφέρουν με αρκετά καλή επιδότηση.

Πηγή: kathimerini.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).