Ron Wyden: Backdoor για τις αρχές είναι backdoor και για τους hackers

Ο Ron Wyden, ένας γερουσιαστής των ΗΠΑ προέτρεψε το Κογκρέσο να ψηφίσει νόμους που θα απαγορεύουν την αδυσώπητη κατασκοπεία του Θείου Sam.

Σε μια δημοσίευση της LA Times, ο γερουσιαστής Ron Wyden, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος για να δημιουργηθούν σε κινητά, ταμπλέτες, υπολογιστές και λογισμικό, χωρίς να τα εκθέτουμε σε hackers.Ron Wyden Ron Wyden Ron Wyden

O Wyden, ο οποίος αυτό το μήνα πρότεινε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει στις κυβερνητικές να χρησιμοποιούν κερκόπορτες, σημείωσε ότι οι μηχανισμοί και οι υπηρεσίες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν οι αρχές των ΗΠΑ διπλασιάζουν τις προσκλήσεις για τις ξένες κυβερνήσεις και τους εγκληματίες που επιθυμούν να παραβιάσουν συστήματα και συσκευές.

“Το πρόβλημα με αυτή τη λογική είναι ότι η δημιουργία ενός backdoor σε κάθε κινητό τηλέφωνο, tablet ή laptop σημαίνει τη δημιουργία σκόπιμων αδυναμιών που οι hackers και οι ξένες κυβερνήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν,” ανέφερε ο Wyden.

«Τα κατ ‘εντολήν backdoors δεν δημιουργεί κίνητρο ανάπτυξης προϊόντων που είναι ασφαλή την εποχή που ο κόσμος τα χρειάζονται όλο και περισσότερο. Αν θέλετε να κατασκευάσετε ένα τοίχο με μια τρύπα, πως πάτε να επενδύσετε σε κλειδαριές και συρματοπλέγματα;”

Ο γερουσιαστής Wyden σημειώνει ότι ακόμη και οι κρατικοί φορείς έχουν αποδειχτεί αναξιόπιστοι, στη φύλαξη των που συλλέγονται από τους πολίτες.

“Για χρόνια, οι υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών, όπως τη NSA, και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έκαναν παραπλανητικές και εντελώς ανακριβείς δηλώσεις στο Κογκρέσο σχετικά με τα προτα επιτήρησης δεδομένων – όχι μια φορά, αλλά επανειλημμένα για πάνω από μια δεκαετία.»

“Οι υπηρεσίες αυτές κατασκοπεύουν ένα τεράστιο αριθμό νομοταγών Αμερικάνων, και αυτό δεν κάνει ασφαλέστερη χώρα μας.”

Να αναφέρουμε ότι ο κ. Wyden, αποτελεί μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Όμως ακόμα και αν είναι εξαίρεση, η φωνή του ακούστηκε και ήταν διαφορετική από τις άλλες. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του και άλλοι, γιατί ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).