Πετυχημένα ξεκίνησε η εκστρατεία χρηματοδότησης του Lunar Mission One

Με επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος στόχος που είχε θέσει η βρετανική Lunar Missions Ltd, ώστε να εξασφαλίσει από απλούς πολίτες τα απαραίτητα κονδύλια για μια ρομποτική αποστολή το 2024 στη Σελήνη. Κι αυτό γιατί είχε αίσια έκβαση η εκστρατεία χρηματοδότησης που είχε ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου η εταιρεία στο Kickstarter. Έτσι, κατάφερε από δωρεές χιλιάδων ανθρώπων να εξασφαλίσει τις 600.000 βρετανικές λίρες (περίπου 750.000 ευρώ) που χρειαζόταν για να ξεκινήσει την προετοιμασία του «ταξιδιού» στο φεγγάρι.Lunar Mission One

Η αποστολή, η οποία ονομάζεται Lunar Mission One, προβλέπει την προσεδάφιση ενός μη επανδρωμένου σκάφους, το οποίο θα σκάψει στο σεληνιακό υπέδαφος σε βάθος 100 μέτρων, για να μελετήσει σεληνιακούς βράχους ς 45,5 δισ. ετών. Εκτός από το επιστημονικό σκέλος της, σκοπός της Lunar Mission One είναι επίσης να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους να ασχοληθούν με τις επιστήμες και την του διαστήματος.

«Η αποστολή είναι μια εντελώς ανεξάρτητη πρωτοβουλία, η οποία δεν ελέγχεται από καμία κρατική υπηρεσία», δήλωσε ο Ίαν Τέιλορ, πρόεδρος της Chair of Lunar Missions Ltd, σχολιάζοντας την επιτυχία της εκστρατείας. «Το πρότζεκτ θα βασισθεί στη δημόσια υποστήριξη, αλλά και στις ικανότητες και την εμπειρία μερικών από τους καλύτερους παγκοσμίως επιστήμονες και μηχανικούς. Έχοντας σήμερα πετύχει τον πρώτο στόχο μας, γιορτάζουμε την αρχή μια 10χρονης περιπέτειας συν, καινοτομίας και εξερεύνησης».

Οι δωρητές ξεπέρασαν τους 7.000, προερχόμενοι από 70 και πλέον . Παράλληλα, το πρότζεκτ βρήκε στην πορεία υποστήριξε από διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο της αεροδιαστημικής και των επιστημών. Ενδεικτικά, ένα από αυτούς που συνεχάρη τους υπεύθυνους της Lunar Mission One ήταν ο Στίβεν Χόκινγκ, ίσως ο πιο γνωστός παγκοσμίως φυσικός.

«Αυτό που έγινε σήμερα είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί μια νέα παράδοση για τη διαστημική εξερεύνηση. Η αποστολή φέρνει τη διαστημική εξερεύνηση στους ανθρώπους, και δεν έχω καμία αμφιβολία πως νέοι αλλά και μεγαλύτεροι θα βρουν έμπνευση από το πάθος και τη φιλοδοξία όσων εμπλέκονται στο πρότζεκτ. Καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά επιστημονικό εγχείρημα, δεν εύχομαι τίποτε άλλο παρά επιτυχία στα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τεχνολογία-Επιστήμη | naftemporiki.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).