PortScan για Windows Εμφανίστε όλες τις ανοικτές θύρες στο δίκτυό σας

Τι είναι το PortScan; Οι θύρες ενός υπολογιστή, χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία στην πληροφορική. Το άρθρο θα πάρει τεράστιες διαστάσεις αν προσπαθήσουμε να περιγράψουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά μπορείτε να καταλάβετε την λειτουργία τους αν σκεφτείτε ότι οι θύρες επιτρέπουν τις αλληλεπιδράσεις με άλλες συσκευές.PortScan

Κοινή θύρες είναι: TCP 21 FTP, θύρα 23 για Telnet και η θύρα 80 για το πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου (HTTP).

Ενώ είναι λογικό ότι ορισμένες θύρες πρέπει να είναι ανοικτές στο σύστημά σας, για να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω υπηρεσίες και όχι μόνο. ‘Όμως θα πρέπει να βεβαιώνεστε συχνά ότι είναι ανοικτές μόνο οι θύρες που χρειάζεστε.

Οι θύρες ή Ports μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που εκτελούνται σε μια εφόσον αν είναι ανοικτές, επιτρέπουν συνδέσεις από τρίτους.

Το PortScan είναι ένα portable πρόγραμμα για τα Windows που σαρώνει το σας και εμφανίζει όλες τις ανοικτές πόρτες για την κάθε συσκευή που εντοπίζει.PortScan

Συμβουλή: Για να βρείτε τη διεύθυνση IP μιας συσκευής που χρησιμοποιείτε αναζητήστε για cmd.exe, τρέξτε το .exe, πληκτρολογήστε ipconfig και ελέγξτε τη διεύθυνση IPv4 του προσαρμογέα που αναφέρεται εκεί.

Το πρόγραμμα σαρώνει τις κοινές θύρες από προεπιλογή κάτι το οποίο μπορείτε να αλλάξετε από τον τύπο σάρωσης. Οι δύο άλλες επιλογές που παρέχονται σας δίνουν τη δυνατότητα να σαρώσετε όλες σας τις θύρες.

Η σάρωση είναι αρκετά γρήγορη και τα αποτελέσματα εμφανίζονται άμεσα. Κάθε συσκευή παρατίθεται με τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιεί, μαζί με το όνομα του κεντρικού υπολογιστή. Ένα κλικ πάνω στη συσκευή εμφανίζει επιπλέον πληροφορίες που περιλαμβάνουν την διεύθυνση Mac της συσκευής και όλες τις ανοικτές θύρες που εντοπίστηκαν κατά τη σάρωση.

Τι κάνω μετά;

Ένας από τους σκοπούς του PortScan είναι να ελέγχει για ανοιχτές θύρες για να εξακριβώσετε εάν χρειάζεται να είναι ανοικτές. Το καλύτερο για την ασφάλεια σας, είναι να κλείσετε όλες τις θύρες που δεν είναι απαραίτητες.

Ένα παράδειγμα: Η θύρα 554 RTSP χρησιμοποιείται από το Streaming Protocol Real Time που χρησιμοποιεί το Windows Media για υπηρεσίες μετάδοσης streaming. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Windows Media με αυτή τη λειτουργία, δεν υπάρχει λόγος να έχετε τη θύρα ανοικτή.

Όπως καταλάβατε για να κλείσετε θύρες θα πρέπει να γνωρίζετε ποια υπηρεσία ή ποιο πρόγραμμα την χρησιμοποιεί. Αν δεν γνωρίζεται κάτι ή έχετε αμφιβολίες, μια έρευνα στο διαδίκτυο ή μια δοκιμή θα σας δείξει.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ορισμένες θύρες, ιδιαίτερα εκείνες με τα πέντε ψηφία, μπορεί να χρησιμοποιηθούν τυχαία από προγράμματα. Εάν παραδείγματος χάρη τρέχετε το uTorrent, θα παρατηρήσετε ότι πολλές θύρες ανοιγοκλείνουν συνεχώς.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το παρακάτω link

Free Download PortScan.zip Free Download PortScan.zip
Version 1.48 · 16. Dec 2014 · 323kb · VirusTotal Report

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).