Τι πρέπει να κάνετε πριν πληρώσετε για μεταχειρισμένο iPhone ή iPad

Πριν πληρώσετε για ένα iPad ή iPhone από δεύτερο χέρι «σε άριστη κατάσταση» -και εάν υποθέσουμε ότι έχει iOS 7 ή iOS 8-, έχετε μια ευκαιρία να βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας είναι… άχρηστο «μετά την απομάκρυνσή σας από το ταμείο». Πρέπει να βρείτε τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής που πωλείται -χαραγμένος στην πίσω όψη της θήκης των iPad, στην υποδοχή της κάρτας σε iPhone- και να επισκεφτείτε το https://www.icloud.com/activationlock/ για να δείτε εάν η συσκευή είναι κλειδωμένη από τον ιδιοκτήτη της και πολύ πιθανά, άχρηστη για σας. Εάν η συσκευή είναι κλειδωμένη και ο ιδιοκτήτης της είναι μπροστά σας, θα πρέπει πρώτα να αποσυνδέσει την συσκευή από το Apple ID και το password του.ipad iphone

Μετά την έκδοση iOS 8, το Κλείδωμα ενεργοποιείται αυτόματα στις της Apple, με αποτέλεσμα εάν οι κάτοχοι χάσουν τις συσκευές τους, αυτές χάνουν την αξία μεταπώλησής τους. Οι νέοι κάτοχοι δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν το σβήσιμο της συσκευής, μετά το οποίο η συσκευή κλειδώνεται.

Με το Activation , οι νέοι κάτοχοι δεν θα μπορούν να ενεργοποιήσουν ξανά την συσκευή εκτός εάν επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη, αποκρινόμενοι στο μήνυμα που ενδεχομένως έχει φροντίσει να εμφανίζεται σε περίπτωση απώλειας.

Δείτε τις οδηγίες που δίνει η Apple για το Κλείδωμα ενεργοποίησης, το επονομαζόμενο kill που θα αποτελεί από τον Ιούλιο του 2015 υποχρέωση των κατασκευαστών και tablet τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Στο iOS 8, το Activation Lock είναι ενεργοποιημένο
εκ κατασκευής, στο iOS 7 όμως η λειτουργία θα πρέπει να ενεργοποιηθεί από τον κάτοχο, την έκδοση με την οποία η λειτουργία προστέθηκε ως ασπίδα στην μάστιγα των κλοπών smartphone στις ΗΠΑ.

“Activation Lock is enabled automatically when you use Find My iPhone on a device using iOS 7 or later.

To turn on Find My iPhone on your device:

  1. Tap Settings.
  2. Tap iCloud.
  3. Sign in with your Apple ID, if necessary.
  4. Turn on Find My iPhone.”

Το Κλείδωμα Ενεργοποίησης που διατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 έχει ήδη φέρει αποτελέσματα: -19% στις κλοπές iPhone και iPad στην Νέα Υόρκη τους πρώτους πέντε μήνες του 2014, -38% στις κλοπές iPhone στο Σαν Φρανσίσκο μέσα στους έξι πρώτους μήνες διάθεσης της λειτουργίας.

Η λύση που δεσμεύτηκε να δώσει η Google στο των συχνά βίαιων επιθέσεων για ένα τηλέφωνο, έστω «smart», θα υλοποιηθεί στην επόμενη έκδοση του Android, Android 5, Lollipop:

  • Smartphone και tablet που θα φέρουν την επόμενη έκδοση του Android θα έχουν το λεγόμενο kill switch, δηλαδή θα μπορούν να καταστούν άχρηστα σε περίπτωση που δηλωθούν ως κλεμμένα. Ο τρόπος που λέγεται ότι θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο είναι με τον αποκλεισμό της δυνατότητας ς του τηλεφώνου/ταμπλέτας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, που κάνει το τηλέφωνο να μοιάζει καινούριο αφού διαγράφει οτιδήποτε προσωπικό για τον κάτοχό του.

Πάντως, σημειώστε πως οι ειδικοί σημειώνουν ότι το πλέον σημαντικό μυστικό σας είναι τα στοιχεία εισόδου σας στην υπηρεσία ηλεκτρονικού υ που χρησιμοποιείτε. Κι αυτό καθώς, εάν κανείς αποκτήσει πρόσβαση στο e-mail σας, μπορεί να βρει πολλά για σας, ιδιαίτερα εάν έχετε κάνει το συνηθισμένο σφάλμα: χρησιμοποιείτε τα ίδια στοιχεία login/password σε πολλές υπηρεσίες;

Τεχνολογία: Συμβουλές

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).