Απενεργοποιήσετε εύκολα τις διαφημίσεις στα tabs του Firefox

Οι τελευταίες εκδόσεις του Mozilla Firefox εμφανίζουν διαφημίσεις στα εικονίδια μιας νέας καρτέλας. Αν είστε από αυτούς που δεν τις αντέχουν, μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα από αυτές.sponsored-tiles firefox

Το ίδρυμα Mozilla πρόσθεσε αυτά τα πλακίδια με τις διαφημίσεις για να μειώσει την εξάρτηση των εσόδων του από την Google, η οποία ήταν η κύρια πηγή εσόδων τους για πολλά χρόνια, λόγω της ς της Google που ήταν η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον browser Firefox. Το ίδρυμα Mozilla όμως, επέλεξε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με τη , και έτσι σαν εναλλακτική πηγή εσόδων, αποφάσισε να τοποθετήσει διαφημίσεις στη σελίδα κάθε νέας καρτέλας.

Ο Mozilla ισχυρίζεται ότι αυτά τα νέα πλακίδια με τις διαφημίσεις δεν θέτουν σε κίνδυνο την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής, δηλαδή δεν χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της δραστηριότητας σας ούτε συλλέγουν πληροφορίες για τρίτους. Ωστόσο, μερικοί από εσάς μπορεί να μην θέλετε να τις έχετε σε κάθε νέο tab που ανοίγετε.

Για να απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις, κάντε τα εξής:

Ανοίξτε μια νέα καρτέλα στον Firefox
Κάντε στο εικονίδιο με το γκρι γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία για να δείτε το μενού του και επιλέξτε την επιλογή «Classic».
ff

Τελειώσατε. Με την επιλογή Classic, ο Firefοx θα εμφανίζει μόνο ιστοσελίδες από το ιστορικό σας στη σελίδα της νέας καρτέλας. Σημειώστε ότι τα πλακίδια που υπάρχουν ήδη και εμφανίζουν διαφημίσεις δεν θα φύγουν μόνα τους. Θα πρέπει να τα αφαιρέσετε μόνοι σας.

Εναλλακτικά, αντί της επιλογής Classic, μπορείτε να επιλέξετε το “Blank”, αλλά η νέες καρτέλες σας θα εμφανίζονται κενές, κάτι το οποίο τις καθιστά λιγότερο χρήσιμες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).