Ιδρυτής του isoHunt: Η πειρατεία οφείλεται στην ευκολία πρόσβασης.

Για τον ιδρυτή του isoHunt, Gary Fung, το 2014 ήταν η πρώτη χρονιά μακριά από την κοινότητα του BitTorrent. Όμως παρόλο που η ιστοσελίδα σταμάτησε να λειτουργεί από την MPAA, το Χόλιγουντ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα πειρατείας. Ο Fung δήλωσε τις απόψεις του σχετικά με την πειρατεία και το μέλλον της διανομής των μέσων ενημέρωσης στο TorrentFreak.isoHunt Fung.jpg

Η ιστοσελίδα isoHunt ήταν επικεφαλής στην κοινότητα BitTorrent για πάνω από μια δεκαετία, και ο Fung σήμερα κλείσει το πρώτο έτος του σαν αουτσάιντερ.

Έχει αλλάξει αυτή προοπτική την πειρατεία; Ποια είναι τα διδάγματα για τις μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίας του θεάματος και τι πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της πειρατείας;

Gary Fung

Έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, στο δικαστήριο και αλλού, ότι το κλείσιμο του isoHunt δεν σημαίνει τίποτα σε αυτά και στο πόσο μοιράζονται οι άνθρωποι. Το isoHunt ήταν ένα εργαλείο στατιστικής που παρουσίαζε μια αντανάκλαση στο τι ήθελαν να μοιραστούν. Είχα δίκιο, επί της ουσίας τίποτα δεν έχει αλλάξει στο file-sharing του BitTorrent. Ούτε θα αλλάξει κάτι με το πρόσφατο downtime του The Pirate Bay όπως φαίνεται.

Προς το παρόν, η πειρατεία συντηρείται από την αδυναμία των μέσων μαζικής ενημέρωσης να εξυπηρετούν τους πελάτες τους καλά.

Μου αρέσουν οι ταινίες. Έχω πάει πολλές φορές σε θέατρα για να δω καλές ταινίες, με τους φίλους μου. Το κλείσιμο του isoHunt δεν το άλλαξε αυτό. Πρόσφατα, υπήρξε μια ταινία που ήθελα να δω: The Imitation Games. Μετά από εβδομάδες που πέρασαν από την πρεμιέρα στις ΗΠΑ, ακόμα δεν μπορούσα να το δω στον Καναδά. Πριν από λίγες ημέρες άρχισαν οι προβολές σε ένα μόνο τοπικό θέατρο.

Η «Πειρατεία» δεν είναι ένα πρόβλημα που οφείλεται στα χρήματα, είναι ένα πρόβλημα που οφείλεται στην ευκολία της πρόσβασης. Τα χρήματα είναι απλώς ένα μέρος του προβλήματος της πρόσβασης. Τι περιμένουν τα στούντιο από τους ανθρώπους; Να κάνουν υπομονή όταν θέλουν να δουν μια ταινία, αλλά δεν μπορούν να την πληρώσουν, γιατί δεν παίζει σε τοπικό επίπεδο;

Έτσι, πώς μπορεί η βιομηχανία της ψυχαγωγίας να σταματήσει την πειρατεία; Με την Καινοτομία.

Το σταμάτημα της ανάμειξης μου με το file-sharing μου δίνει την ελευθερία να πω ότι υπηρεσίες streaming είναι το μέλλον των ταινιών και της τηλεόρασης. Τεχνικά, το streaming και οι συστάσεις είναι τα πράγματα που μπορούν να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά με την πειρατεία, η οποία δεν είναι τόσο βολική, από νομική άποψη και όχι από άποψη υψηλής ποιότητας. Συνεχίστε να υπονομεύετε τις συλλογικές υπηρεσίες μετάδοσης streaming με περιορισμούς αδειοδότησης και εδαφικά εμπόδια και περιμένετε την πειρατεία να μεγαλώσει. Ο πόλεμος στο δια δεν μπορεί να κερδηθεί με δικηγ.

Ήθελα το isoHunt να εξελιχθεί σε μια υπηρεσία του ς περιεχομένου. Αντιλαμβάνομαι τώρα ότι χωρίς τη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες περιεχομένου, αυτό δεν είναι δυνατό (απόδειξη το κλείσιμο του isoHunt). Τεχνολογικά, οραματίζομαι τα στούντιο και τις άλλες εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης να δημιουργήσουν ανοικτά APIs και πλατφόρμες έτσι για να αναπτυχθούν νέες καινοτόμες υπηρεσίες μετάδοσης streaming.isohunt logo-freedom

Αυτό θα σταματήσει το φόβο των στούντιο για μια υπηρεσία όπως το Netflix. Τα στούντιο φοβούνται ότι θα κυριαρχήσει των μέσων ενημέρωσης και τελικά θα υπαγορεύει τους δικούς του όρους στον κλάδο. Οι νέες υπηρεσίες μετάδοσης streaming θα μπορούσαν να βρουν μια υβριδική προσέγγιση, χρησιμοποιώντας BitTorrent P2P streaming για να μειώσουν το κόστος αλλά και το Bitcoin για μικρο-συναλλαγές pay per view.

Φανταστείτε ο καθένας να μπορεί να παρακολουθήσει και να ακούσει οτιδήποτε, οποτεδήποτε, οπουδήποτε, με λίγα σεντς, που θα αφαιρούνται αυτόματα από πορτοφόλι των Bitcoin σας. Η ψυχαγωγία θα μεταφερθεί εντελώς στο σύννεφο, με δυνατότητα αναζήτησης αλλά και με ανιχνευτές ποιότητας μέσω των συστάσεων.

Πιστεύω ότι όλο αυτό θα ήταν ιδανικό για τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των δημιουργών και των καταναλωτών. Η Taylor Swift δεν θέλει να είναι στο ; Θα μπορεί να δημιουργήσει τη δική της πλατφόρμα χρησιμοποιώντας ένα API ροής, ένα γραφείο συμψηφισμού για τα δικαιώματα, και μια διεύθυνση Bitcoin για τις πωλήσεις. Το ίδιο θα ισχύει και για κάθε τηλεοπτική εκπομπή και κάθε παραγωγό ταινιών.

Και εδώ είναι η συμβουλή μου προς τις όλες τις ενώσεις του κλάδου, όπως MPAA, RIAA κλπ, για τη συνεχή συνάφεια σε αυτή την εποχή του Διαδικτύου, και ενδεχομένως, για τα οφέλη του καθενός. Γίνετε οργανισμοί τυποποίησης για διαθέστε προγραμματικά APIs στα δικαιώματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα μεταδεδομένα και τα στοιχεία μικρο-συναλλαγών. Οι δισκογραφικές εταιρείες και τα κινηματογραφικά/τηλεοπτικά στούντιο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πρότυπα για να κάνουν τα δικά τους έργα, να τα διαθέτουν μέσω ροής και να δέχονται πληρωμές από τρίτους.

Με ανοικτά APIs, οι νέες υπηρεσίες μετάδοσης streaming θα μπορούν να καινοτομούν ελεύθερα. Με την αύξηση του ανταγωνισμού και των επιλογών, οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν καλύτερες τιμές και συλλογικά πρόσβαση σε όλα, όπως ακριβώς και στο Διαδίκτυο που είναι διαθέσιμα τα πάντα. Με ανταγωνιστικές υπηρεσίες streaming, οι καλλιτέχνες και τα στούντιο δεν θα φοβούνται τους streaming γίγαντες, όπως τη Netflix, το YouTube και το Spotify που έχουν ήδη εδραιωθεί σαν μια μεγάλη δύναμη στη διανομή περιεχομένου.

Οι υπηρεσίες μετάδοσης streaming θα αποκτήσουν νέα α, διαθέσιμα σε οποιαδήποτε συνδεδεμένη τηλεόραση, ηχοσύστημα και κινητή συσκευή. Οι μικρο-συναλλαγές που είναι το πιο δύσκολο μέρος από τεχνική άποψη, έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν το συνδρομητικό streaming (subscription streaming), και τη πειρατεία του σήμερα. Τα δωρεάν και τα φθηνότερα επίπεδα πρόσβασης μέσω των API θα μπορούν να συμπληρώνονται με τη διαφήμιση φυσικά και νέες μορφές προώθησης προϊόντων, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει από το YouTube (αν και η ηθική στην συνεχιζόμενη συγχώνευση του περιεχομένου και της διαφήμισης, θα πρέπει να αμφισβητηθεί).

Οι πειρατεία και οι συζητήσεις περί ιδιοκτησίας πιστεύω ότι θα είναι σε μεγάλο βαθμό ακαδημαϊκές όταν η πρόσβαση στο περιεχόμενο θα είναι τόσο εύκολη. Οι εταιρείες των μέσων ενημέρωσης που τώρα κυνηγούν τους μελλοντικούς τους πελάτες και τεχνολογικούς συνεργάτες με αγωγές θα γελούσαν, όπως σήμερα μπορούμε να γελάμε όταν οι άμαξες μηνύουν τα αυτοκίνητα γιατί πάνε πάρα πολύ γρήγορα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).