Η NSA είναι στα δίκτυα της Βόρειας Κορέας από το 2010

Ένα έγγραφο της NSA που αποκαλύφθηκε από τον Edward Snowden αναφέρει ότι η υπηρεσία έχει εσωτερική άποψη των hacking ικανοτήτων της Βόρειας Κορέας από το 2010. Η διαρροή έγινε μέσω της New York Times.North Korea nsa

Με tunneling μέσα από τα Κινέζικα που χρησιμοποιούνται για την ευρύτερη συνδεσιμότητα της Βόρειας Κορέας, η NSA ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει λογισμικό για να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα των hackers της Βόρειας Κορέας για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με την υπηρεσία ο κυβερνο-στρατός της Β. Κορέας φτάνει τα 6.000 άτομα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ερευνητές της NSA καθόρισαν ότι δυνάμεις της Βόρειας Κορέας είχε αποκτήσει πρόσβαση στα διαπιστευτήρια των συστημάτων της Sony. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του FBI, μπορούσαν να εξερευνήσουν το της εταιρείας πάνω από δύο μήνες πριν από τη διαρροή απόρρητων αρχείων και e-mails.

Οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας ήταν δύσπιστοι από τις ελάχιστες ενδείξεις που κυκλοφόρησαν από το FBI, το οποίο, δήλωσε με σιγουριά ότι η Βόρεια Κορέα ήταν υπεύθυνη για την επίθεση της Sony.

Οι διαρροές για τις κατασκοπευτικές δράσεις της ΝSA στα δίκτυα της Βόρειας Κορέας φαίνεται να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του FBI. Τα ερωτήματα όμως που γεννιούνται είναι πολλά.
Αν πραγματικά η υπηρεσία παρακολουθούσε τόσο στενά τους hackers της Βόρειας Κορέας, δεν θα έπρεπε να έχει δει την επίθεση; Δεν θα έπρεπε να ενημερώσει της εταιρεία;

Εκτός κι αν το hack της Sony θεωρείται παράπλευρη απώλεια από την NSA, που προτίμησε να μην αποκαλύψει τις δράσεις της από το να προστατέψει την εταιρεία.

Όπως και να έχουν τα πράγματά η Sony δεν έχει προβεί ακόμα σε δηλώσεις, που αφορούν το έγγραφο που διέρρευσε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).