Cognitive Fingerprints βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης συμπεριφοράς

Ο αμερικανικός στρατός επενδύει πολλά εκατομμύρια δολάρια σε ένα βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης (Cognitive Fingerprints) το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης για τους του Διαδικτύου.Cognitive Fingerprints brain

Όπως αναφέρθηκε από το Sky News, ο στρατός των ΗΠΑ έχει υπογράψει μια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με τους της στρατιωτικής ακαδημίας στο West Point. Η ομάδα των ερευνητών δουλεύει πάνω στα λεγόμενα “γνωστικά ” , ή Cognitive Fingerprints, τα οποία δεν χρησιμοποιούν μόνο τα φυσικά χαρακτηριστικά για την αναγνώριση κάποιου, αλλά και τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς.

Οι ερευνητές του West Point ελπίζουν να αναπτύξουν γνωστικούς αλγόριθμους δακτυλικών αποτυπωμάτων οι οποίοι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν πρότυπα συμπεριφοράς με βάση το πώς χρησιμοποιεί κάποιος την κινητή του συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι ο αλγόριθμος θα αναγνωρίζει πως κάποιος χειρίζεται την του , και το πως μετακινεί το δρομέα. Όλα αυτά τα πρότυπα προσδιορίζονται και θα εφαρμόζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα του χρήστη.

Σε μια δημοσίευση οι ερευνητές εξηγούν:

“Ακριβώς όπως όταν αγγίζετε κάτι με το δάχτυλό σας αφήνετε πίσω σας ένα δακτυλικό αποτύπωμα, όταν αλληλεπιδράτε με την τεχνολογία δημιουργείτε ένα πρότυπο συμπεριφορών με βάση το πώς το μυαλό σας επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Έτσι αφήνετε πίσω σας τα “γνωστικά δακτυλικά αποτυπώματα.”

Αν αναπτυχθεί με επιτυχία το project, αυτή η τεχνολογία αναγνώρισης ταυτότητας φαίνεται να είναι πολύ πιο ασφαλής από τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης ή την πιο σύγχρονη επαλήθευση δύο παραγόντων.

Ο στρατός ελπίζει ότι το σύστημα Cognitive Fingerprints μπορεί να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες δεδομένων στα δίκτυα των υπηρεσιών του ως μέρος των προγραμμάτων του Defence Advanced Research Projects Agency (DARPA).

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).