Πώς θα κερδίσει χρήματα η Microsoft από τα δωρεάν Windows 10

Στις 21 Ιανουαρίου, ο Joe Belfiore της Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 θα είναι δωρεάν για τους χρήστες των Windows 7 και Windows 8.1, αλλά μόνο αν η αναβάθμιση γίνει κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους μετά την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος.Microsoft Free Windows 10

Αυτό σημαίνει είναι ότι τα Windows 10 θα είναι δωρεάν αν τα κατεβάσετε και τα εγκαταστήσετε στους πρώτους 12 μήνες από τη στιγμή που θα είναι διαθέσιμα, με την προϋπόθεση ότι ο υπολογιστής σας τρέχει σήμερα με Windows 7 ή Windows 8.1.

Μετά το πρώτο έτος, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο ποσό που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα.

Ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα των Windows λοιπόν που έρχεται από την , μάλλον ήταν αναγκαιότητα και όχι κάποιος τρόπος για να κερδίσει απογοητευμένους πελάτες με τα Windows 8.

Ας δούμε όμως γιατί:

Τα Windows 10 θα είναι δωρεάν μόνο για τους καταναλωτές, αλλά εξετάζοντας προσεκτικά την προσφορά, καθίσταται απολύτως σαφές ότι η Microsoft ξεκινάει μια πολύ έξυπνη και αποτελεσματική στρατηγική.

Η βασική αγορά των Windows είναι η αγορά των επιχειρήσεων. Τα Windows αντιπροσωπεύουν μόνο το 25% των προϊόντων της Microsoft, γεγονός που καθιστά το λειτουργικό σύστημα το τρίτο σημαντικότερο προϊόν στο χαρτοφυλάκιό της. Το Office εξακολουθεί να είναι το νούμερο προϊόν της εταιρείας με ένα ποσοστό που φτάνει το 32%, ενώ το λειτουργικό Server και τα διάφορα άλλα εργαλεία έρχεται δεύτερο με ένα 26%.

Όσον αφορά τους πελάτες της εταιρείας, οι επιχειρήσεις κρατούν το 55% των πωλήσεων, ενώ οι καταναλωτές αντιπροσωπεύουν μόνο το 20 %. Η Microsoft έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οι επιχειρήσεις είναι αυτές που φέρνουν τα μετρητά, και όχι οι καταναλωτές.

Η πώληση των αδειών χρήσης Windows για τους καταναλωτές είναι σαφώς λιγότερο σημαντική από την πώλησή τους σε επιχειρήσεις, και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Οι οργανισμοί και οι εταιρείες αγοράζουν συνήθως πολύ περισσότερες άδειες, για τα κορυφαία προϊόντα της Microsoft, και είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν πολύ περισσότερα για την υποστήριξη και τις επιπρόσθετες που προσφέρει η εταιρεία.

Και εδώ είναι το μυστικό πίσω από τη δωρεάν διάθεση των Windows 10. Οι καταναλωτές θα έχουν πράγματι τη δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 10 δωρεάν, αλλά όχι και οι επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν για τα Windows 10.

Δωρεάν Windows 10 σημαίνει ότι θα πωληθούν περισσότεροι νέοι υπολογιστές. Η Microsoft θα κερδίσει επιπλέον χρήματα από τις OEMs.

Οι OEMs αντιπροσωπεύουν το 19% των πωλήσεων της Microsoft, και ναι, τα Windows 10 δεν θα είναι διαθέσιμα δωρεάν για αυτές. Οι OEMs είναι εξίσου σημαντικοί όσο και οι επιχειρήσεις και θα πρέπει να πληρώσουν τέλη για τις άδειες χρήσης των Windows 10 που θα εγκαταστήσουν στις συσκευές τους (εκτός και αν η Microsoft αποφασίσει κάτι άλλο πριν το νέο λειτουργικό σύστημα κυκλοφορήσει στην αγορά). Έτσι η Microsoft θα έχει επιπρόσθετα έσοδα.

Από την άλλη πλευρά, καθιστώντας τα Windows 10 με μια επιπλέον χρέωση για τους OEMs είναι δίκοπο μαχαίρι. Πληρώνοντας άδειες χρήσης για κάθε συσκευή η τελική τιμή του της συσκευής με Windows 10 θα είναι κάπως τσουχτερή. Η Microsoft θα μπορούσε να διαθέσει το λειτουργικό σύστημα δωρεάν όπως το έκανε για τα και τα smartphones, εκτοξεύοντας τις πωλήσεις νέων υπολογιστών και επιταχύνοντας τη μετάβαση σε αυτήν την σύγχρονη .

Πολύ έξυπνο. Κάνοντας τα Windows 10 δωρεάν, η εταιρεία εξακολουθεί να κερδίζει χρήματα.

Προφανώς, με τα Windows 10 η Microsoft, ανακατεύει και ρίχνει την τράπουλα διαφορετικά, με ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί από το μηδέν με βοήθεια από τους χρήστες του.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).