ALERT! Hackers πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη διαδικτυακή ληστεία: 100 τράπεζες σε 30 χώρες

Μπορεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες ληστείες τραπεζών μέχρι σήμερα. Hackers κατάφεραν να αποκτήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από περισσότερες από 100 τράπεζες σε 30 χώρες. Σύμφωνα με την επερχόμενη έκθεση της Lab, το γεγονός θα μπορούσε να είναι “η πιο σύνθετη επίθεση που έχει δει ο κόσμος μέχρι σήμερα.”hackers cash

Η ανάλυση της Kaspersky Lab, η οποία θα δημοσιεύτεί τη Δευτέρα που μας έρχεται, δημοσιεύτηκε κατά ένα μέρος της από τους New York Times. Η εταιρεία ς του κυβερνοχώρου κλήθηκε να διερευνήσει μια μετρητών από ΑΤΜs στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο. Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, τα ΑΤΜs ήταν μόνο η αρχή:

“Στους εσωτερικούς υπολογιστές της τράπεζας, που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους της, οι οποίοι επεξεργάζονται στις ημερήσιες μεταφορές, είχαν εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό που επέτρεψε στους κυβερνοεγκληματίες να καταγράφουν κάθε τους κίνηση. Το κακόβουλο λογισμικό που παραμόνευε για μήνες, στέλνοντας πίσω τροφοδοσίες με βίντεο και εικόνες που έδιναν   στην εγκληματική – για το πως λειτουργούσε η Τράπεζα”, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μόλις είχαν τις απαραίτητες πληροφορίες, οι hackers ήταν σε θέση να μιμηθούν τους υπαλλήλους της Τράπεζας, μεταφέροντας ελεύθερα χρήματα από τράπεζες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ιαπωνία και της Ελβετία (μεταξύ άλλων) σε διάφορους διεθνείς λογαριασμούς. Σύμφωνα με την έκθεση, το μέγεθος αυτής της επίθεσης θα μπορούσε να την καταστήσει “σε μια από τις μεγαλύτερες τραπεζικές ληστείες που έγιναν ποτέ.”

Και ενώ οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου κατάφεραν να συλλέξουν τουλάχιστον 300.000.000 δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο, η Kaspersky Lab πιστεύει ότι το σύνολο θα μπορούσε να είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κανένα όνομα από τις τράπεζες που προσβλήθηκαν, αλλά η πλειοψηφία τους είναι προφανώς από τη Ρωσία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.Οι hackers φαίνεται να ξάφριζαν γύρω στα 10 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο και όπως αναφέρει η εταιρεία ασφαλείας πιθανώς το hack είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Και σύμφωνα με την έκθεση της Kaspersky, όλα ξεκίνησαν με τον ίδιο τρόπο που ξεκινάει κάθε μεγάλη παραβίαση με hack σε κάποιο e-mail.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).