Εφαρμογή εικονικής γήρανσης στο Facebook υποκλέπτει τον κωδικό σας

Μηνύματα στο Facebook, που ισχυρίζονται ότι μπορούν να σας δείξουν πως θα είσαστε μετά από 20 χρόνια μέσω μίας ς που κάνει εικονική γήρανση στις φωτογραφίες σας, στην πραγματικότητα υποκλέπτει τους κωδικούς σας στο .Face-Ageing-App-Distributed-on-Facebook-Hijacks-Account

Οι αποδέκτες των μηνυμάτων αυτών λαμβάνουν και ένα παράδειγμα εικόνας που υποτίθεται ότι είναι το αποτέλεσμα από κάποιον χρήστη που έχει ήδη χρησιμοποιήσει την εφαρμογή. Το παράδειγμα δείχνει μια νεαρή γυναίκα και την ίδια να φαίνεται 20 χρόνια μεγαλύτερη. Όπως είναι αναμενόμενο, η συγκεκριμένη εικόνα είναι πολύ πειστική.

Τα πιθανά θύματα που ακολουθούν το σύνδεσμο που επισυνάπτεται στο παραπλανητικό μήνυμα, προωθούνται σε μια σελίδα εκτός Facebook η οποία εμφανίζει μια log-in οθόνη του κοινωνικού δικτύου που απαιτεί να δηλώσετε το email σας και τον κωδικό σας για να εισέλθετε.

Τα καμπανάκια της διαδικτυακής σας λογικής θα πρέπει να βαρέσουν κόκκινο σε αυτό το σημείο, αφού φεύγοντας από την ιστοσελίδα του Faceboοk δεν σημαίνει ότι έχετε κάνει αυτόματα και Logout ώστε να χρειαστεί να ξανακάνετε Login αμέσως μετά.

Κάθε πληροφορία που γράφετε στα πεδία της πλαστής ιστοσελίδας αυτόματα παραδίδονται στους απατεώνες, αναφέρει η Onlinethreatalerts.com, και έτσι μπορούν να αποκτήσουν στο σας στο Faceboοk. Εκτός και αν έχετε ενεργοποιήσει στο Faceboοk την ρύθμιση ασφαλείας “εγκρίσεις σύνδεσης“.

Δεδομένου ότι δεν είναι πολλοί οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου με ενεργοποιημένη αυτή την ρύθμιση ασφαλείας, υπάρχουν πολλές να έχουμε αρκετά θύματα αυτού του τεχνάσματος.

Προσοχή λοιπόν στην απάτη που περιγράφουμε παραπάνω, καθώς φαίνεται να είναι αρκετά ύπουλη. Αν θέλετε να δείτε πως θα είστε μετά από 20 χρόνια μπορείτε να το κάνετε από εδώ με ασφάλεια (Χρησιμοποιήστε Google Chrome).

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).