outlook com

H Microsoft πετάει Facebook και Google από το chat του Outlook

Γνωρίζετε ότι το Outlook.com είναι ως επί το πλείστον μια υπηρεσία ηλεκτρονικού υ, που υποστηρίζει και συνομιλίες. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο συνομιλίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα για να εμφανιστούν οι διαθέσιμες επαφές και οι επιλογές για την έναρξη μιας κλήσης βίντεο ή ήχου.outlook-com

Αν ελέγξετε την ιστοσελίδα αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να δείτε τις επιλογές για να συνδεθείτε με τους φίλους σας στο φίλους αλλά και τις επαφές σας στις υπηρεσίες της , καθώς η ιστοσελίδα επιτρέπει ακόμα την επικοινωνία με τις επαφές αυτές.

Η Microsoft όμως ανακοίνωσε πρόσφατα σε ένα ηλεκτρονικού υ ότι θα διακόψει την υποστήριξη για το Facebook Chat και το Google Chat μέσω της υπηρεσίας της Outlook.com.

Το e-mail, φαίνεται να έχει σταλεί μόνο στους χρήστες του Outlook.com που χρησιμοποιούν είτε το Facebook Chat ή το Google Chat μέσω του Οutlook.com. Ο λόγος για την απομάκρυνση του Google Chat είναι η απόσυρση του Google Talk από την Google που προσπαθεί να καθιερώσει την υπηρεσία Hangouts.

Το Hangouts, σε αντίθεση με το Google Talk, δεν χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο XMPP και η Microsoft επισημαίνει ότι αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει τις συνομιλίες αλλά όχι τις επαφές της Google ή του Facebook που έχουν προστεθεί στο Outlook.com ή σε κάποιον άλλο της Microsoft.

Η εταιρεία προτείνει την χρήση του Skype στο Οutlook.com αναφέροντας ότι “παρέχει καλύτερη εμπειρία χρήσης για κλήσεις βίντεο και ήχου” αναφέρει το ZDNet.

Την αλλαγή θα πρέπει να την δούμε από τις επόμενες εβδομάδες που θα εφαρμοστεί σε όλους τους χρήστες του Οutlook.com.

Η απόφαση της Microsoft μάλλον θέλει να επηρεάσει κάποιους χρήστες Outlook.com, να στραφούν στην δική της υπηρεσία για να κάνουν chat με τις επιλεγμένες επαφές τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).