Παραβίαση στα δίκτυα της TalkTalk

Η TalkTalk ανακοίνωσε μια σημαντική παραβίαση που έγινε στα της, και σύμφωνα με μπορεί να οδηγήσει στην υποκλοπή τραπεζικών πληροφοριών των πελατών της από τους . Για όσους δεν γνωρίζουν, η εταιρεία είναι κορυφαίος πάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών στη Βρετανία. code hack TalkTalk

Mε ένα e-mail που απέστειλε στους πελάτες της, η εταιρεία ανέφερε ότι παρατήρησε μια κατακόρυφη αύξηση σε κακόβουλα scam που ισχυρίζονταν ότι είναι από την TalkTalk προς τα τέλη του περασμένου έτους. Η εταιρεία μάλιστα για το λόγο αυτό δημιούργησε μια σελίδα αναφοράς των scam, για να προστατέψει τους πελάτες της.

Μετά από που πραγματοποίησε, ανακάλυψε ότι κάποια από τα στοιχεία των πελατών της, όπως το , η διεύθυνση, το τηλέφωνο και οι λογαριασμοί τους, θα μπορούσαν να έχουν διαρρεύσει, αναφέρει το BBC.

Στη δήλωσή της η εταιρεία ανέφερε: “Στην ΤalkTalk παίρνουμε την ασφάλεια των πελατών μας πολύ σοβαρά και έχουμε λάβει πολλά μέτρα για να κρατήσουμε τους πελάτες μας ασφαλείς. Ως μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας για την ασφάλεια ελέγχουμε συνεχώς τα συστήματα και τις διαδικασίες μας … μετά από περαιτέρω σχετικά για αυτές τις αναφορές, έχουμε πλέον ανακαλύψει ότι ένας περιορισμένος αριθμός, μη-ευαίσθητων πληροφοριών για ορισμένους πελάτες μας θα μπορούσαν να έχουν διαρρεύσει.”

«Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους πελάτες μας ότι δεν είναι ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, και ότι οι εταιρικοί πελάτες της ΤalkTalk δεν επηρεάζονται.”

Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί δημόσια διαρροή μέσω κάποιου υπόγειου forum, αν και η παραβίαση θα πρέπει να έχει γίνει από τον Δεκέμβριο του 2014, όπως αναφέρει η Guardian.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).