H Mozilla εγκαινιάζει εργαλείο σάρωσης ελεύθερης μνήμης για Servers

Το ίδρυμα κυκλοφόρησε ένα ανοικτού κώδικα για ανάλυση μνήμης των που το ονομάζει Masche (αρκτικόλεξο του Memory Analysis Suite for Checking the Harmony of Endpoints). Το εργαλείο ελέγχει τις διεργασίες της μνήμης, χωρίς να επηρεάζει τη συνήθη δραστηριότητα του συστήματος.

Mozilla

Το πρόγραμμα είναι μέρος της βιβλιοθήκης του Mοzilla InvestiGator (MIG), που είναι ένα σύστημα ασφαλείας για συστήματα Windows, Linux και OS X.

Το MIG έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους να συλλέγουν δεδομένα από ένα μεγάλο αριθμό συστημάτων ταυτόχρονα, με μια που μειώνει το χρόνο επαλήθευσης ενός περιστατικού καθώς και των άλλων καθημερινών δραστηριοτήτων ασφάλειας.

Το Masche σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια ομάδα φοιτητών (Marco Vanotti, Patricio Palladino, Nahuel Lascano και Agustin Martinez Sune) από το Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε σε 6 μηνών.

Οι φοιτητές αυτοί αποτελούν ένα τμήμα του προγράμματος Mοzilla Winter of Security, του οποίου η αποστολή είναι να βρεθεί ένας εύκολος και λιγότερο επεμβατικός τρόπος για να μεταφερθούν οι μέθοδοι ελέγχου της μνήμης.

Το Masche διανέμεται από την Mοzilla Public , έκδοση 2.0 και μπορείτε να το κατεβάσετε από το GitHub , όπου θα βρείτε και οδηγίες για το compiling του προγράμματος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).