Signal απόλυτη κρυπτογράφηση στο iPhone σας

Signal: Στην εποχή της διαδικτυακής κατασκοπείας, ο μόνος τρόπος που μπορείτε να προστατεύσετε την ιδιωτική σας ζωή είναι η κρυπτογράφηση κάτι που το έχει αναφέρει επανειλημμένως ο Edward Snowden.

Η κατασκευάστρια εταιρεία εφαρμογών Open Whisper Systems έκανε ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αυτή σήμερα με τη κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης της ς Signal για iPhone και iPads.

Η νέα έκδοση, Signal 2.0.1, υποστηρίζει κρυπτογραφημένα μηνύματα κειμένου χρησιμοποιώντας ένα πρωτόκολλο που ονομάζεται TextSecure. Εκτός από την κρυπτογράφηση κειμένου, υποστηρίζει και κρυπτογράφηση φωνής. Έτσι μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι ότι οι επικοινωνίες σας ακόμα και αν υποκλαπούν κατά τη μεταφορά του μέσω του διαδικτύου, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.Signal App

Σε αντίθεση με άλλα τα κρυπτογράφησης μηνυμάτων κειμένου, ο κώδικας της εφαρμογής Signal είναι open , που σημαίνει ότι μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή από ειδικούς.

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης και το secrecy, οπότε αν ένας εισβολέας καταφέρει να υποκλέψει το κλειδί κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείτε, δεν θα μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα που μπορεί να έχουν συλλεχθεί στο παρελθόν.

Το Signal για το iPhone σας εξασφαλίζει τις επικοινωνίες σας, και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είναι πάντα πλήρως κωδικοποιημένες. Άλλες εφαρμογές κρυπτογράφησης έχουν απρόβλεπτες συμπεριφορές σε απρόβλεπτους χρόνους. Το IMessage της Apple, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση, αλλά μόνο κατά την επικοινωνία μεταξύ συσκευών της Apple και μόνο όταν υπάρχει σωστή σύνδεση δεδομένων. Διαφορετικά, το iMessage αποστέλλει μηνύματα SMS σε μορφή απλού κειμένου. Το iMessage δεν υποστηρίζει το χαρακτηριστικό forward secrecy και ο πηγαίος κώδικας του είναι κλειδωμένος.

Η εφαρμογή της  Open Whisper Systems προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στους power users να εξακριβώσουν την ταυτότητα των ανθρώπων που μιλάνε, επιβεβαιώνοντας ότι η κρυπτογράφηση τους δεν υπόκειται σε κάποια επίθεση. Με το iMessage, απλά θα πρέπει να εμπιστευτείτε την Apple για αυτό.

Όσοι ενδιαφέρονται για την εφαρμογή μπορούν να την κατεβάσουν από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).