Windows 10 έρχονται με τεχνολογία BitTorrent για διανομή ενημερώσεων

Τα Windows 10 Technical Preview build 10036 διέρρευσαν χθες δίνοντας μας μια ιδέα, για το τι θα δούμε στο επερχόμενο build των Technical Preview που θα κυκλοφορήσει η .

Σημείωση: δεν συνιστούμε την ενημέρωση από ανεπίσημα κανάλια. Καλό θα ήταν να περιμένετε μέχρι να κυκλοφορήσει το νέο λειτουργικό από το Windows Insider Program.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που είναι μέρος του build 10036 είναι η δυνατότητα να λήψης ενημερώσεων από τρίτους και όχι μόνο απευθείας από τη Microsoft, όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Στο νέο χαρακτηριστικό συμπεριλαμβάνονται υπολογιστές από ένα τοπικό δίκτυο, αλλά και γενικότερα υπολογιστές που συνδέονται με το Διαδίκτυο.windows 10 bittorrent

Το νέο χαρακτηριστικό του Windows Update είναι ήδη διαθέσιμο στο build 10036 που διέρρευσε και έρχεται με μια επιλογή που αναφέρει “get updates from more than one place.” Η αναφέρει δε στη περιγραφή του νέου εργαλείου “για να λαμβάνετε τις ενημερώσεις σας πιο γρήγορα.”

Βασικά, με τα Windows 10, η Microsoft υλοποιεί μια τεχνολογία που λειτουργεί λίγο πολύ όπως το , και θα επιτρέπει στους πελάτες της να κατεβάζουν ενημερώσεις από άλλους υπολογιστές που τις έχουν πάρει ήδη, είτε από τη Microsoft είτε ή από άλλους υπολογιστές.

Φυσικά, οι χρήστες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τους υπολογιστές που θέλουν να κατεβάσουν τις ενημερώσεις, γιατί οι συνδέσεις πιθανότατα θα δημιουργούνται αυτόματα με βάση την ταχύτητα μεταφοράς.

Ενώ το νέο εργαλείο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επαναστατικό καθώς θα επιταχύνει την όλη διαδικασία λήψης των ενημερώσεων, εγείρει και κάποια άλλα ερωτήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Επιτρέποντας η Microsoft στους υπολογιστές με Windows 10 να συνδεθούν μεταξύ τους, η εταιρεία ανοίγει παράλληλα νέες συνδέσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και από υς τρίτους, εκτός και αν έχει φροντίσει για την απόλυτη και πολύ ισχυρή κρυπτογράφηση τους.

Όπως και να χει, σίγουρες απαντήσεις θα μπορούμε να έχουμε μόνο μετά την επίσημη κυκλοφορία των Windows 10 που αναμένεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Το RTM αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).