Yahoo On-Demand Passwords για περισσότερη ασφάλεια

Η Yahoo ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα ενός νέου χαρακτηριστικού ασφαλείας. Οι κωδικοί πρόσβασης Yahoo On-Demand είναι από σήμερα διαθέσιμοι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το νέο θα σας επιτρέπει να κάνετε log in στο λογαριασμό σας κάθε φορά με ένα μοναδικό κωδικό τον οποίο θα σας αποστέλλει η Yahoo στο κινητό σας.Yahoo On-Demand

Από σήμερα όποιος συνδέεται στο internet με IP από τις ΗΠΑ μπορεί να έχει επιλογές κωδικών πρόσβασης on-demand ανάλογα με τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του στη Yahoo.

Το χαρακτηριστικό Yahoo On-Demand μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες , με προϋπόθεση τη χρήση ενός VPN ή ενός διακομιστή διαμεσολάβησης. Υπάρχουν αναφορές που δηλώνουν ότι η εταιρεία πραγματοποιεί αποστολή SMS που περιέχουν κωδικούς πρόσβασης και εκτός των ΗΠΑ αρκεί η IP που χρησιμοποιήσατε για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας είναι από τις ΗΠΑ.

Για τον μέσο χρήστη, το χαρακτηριστικό Yahoo On-Demand Passwords μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια. Προστατεύει όχι μόνο από τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης που επιλέγονται από τον χρήστη, αλλά και όταν οι κωδικοί πρόσβασης έχουν κλαπεί μέσω τεχνικής phishing.

Οι έμπειροι χρήστες από την άλλη, μάλλον δεν θα επωφεληθούν και τόσο από το νέο χαρακτηριστικό. Εάν κάποιος έχει επιλέξει ήδη έναν ασφαλή κωδικό σύνδεσης, και χρησιμοποιεί κάποια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, αλλά και τον έλεγχο ταυτότητας δύο , τότε η λύση on-demand της Yahoo δεν είναι και τόσο επαναστατική.

Εν κατακλείδι οι κωδικοί πρόσβασης On-Demand της Yahoo είναι μια βολική λύση για τους χρήστες που δεν θέλουν να ασχολούνται και πολύ με την ασφάλεια του Διαδικτύου. Η εγκατάσταση είναι σχετικά εύκολη και αμέσως μετά, μπορείτε να θεωρείτε τον εαυτό σας προστατευμένο από πολλές κοινές απειλές του Διαδικτύου. Μπορεί να είναι απαραίτητο ωστόσο, να δημιουργήσετε κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς εφαρμογών που δεν υποστηρίζουν τη νέα δυνατότητα σύνδεσης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).