H Nintendo ετοιμάζει πλατφόρμα για smartphone games

O διευθυντής της Nintendo κ. Satoru Iwata ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αναπτύσσει μια νέα πλατφόρμα υλικού, που ονομάζει NX. Η εταιρεία μόλις απέκτησε μια νέα εταιρική σχέση με την Γιαπωνέζικη εταιρεία Dena. Έτσι αναμένεται να κυκλοφορήσουν νέα παιχνίδια βίντεο με βάση τα franchises της Nintendο σε κινητές πλατφόρμες.Nintendo

Δεν αναμένεται κάποια μεταφορά (μετατροπή) των υφιστάμενων παιχνιδιών για Wii U ή 3DS, αλλά νέοι τίτλοι με δημοφιλείς χαρακτήρες και κόσμους, ειδικά δημιουργημένοι για να τρέχουν σε smartphones.

Η συνεργασία προφανώς θα κατασκευάζει κάτω από ένα νέο εμπορικό σήμα και μια πλατφόρμα νέου υλικού, που οι δύο εταιρείες ονόμασαν NX. Εκτός όμως από την ονομασία, καμία εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες για το project. Απλά ανακοίνωσαν ότι θα μάθουμε περισσότερα το επόμενο έτος.

Η νέα πλατφόρμα ανακοινώθηκε μάλλον ανεπίσημα, με μια φράση του επικεφαλής της Nintendo.

“Η Nintendο, μαζί με την Dena, θα αναπτύξουν από κοινού μια νέα συνδρομητική υπηρεσία, η οποία θα περιλαμβάνει τα υφιστάμενα Nintendo 3DS, το Wii U, και ένα νέο concept το NX, για έξυπνες συσκευές και υπολογιστές,” δήλωσε ο Iwata και μετέδωσε το Eurogamer.

Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το NX είναι ότι πρόκειται να είναι ένα ειδικό σύστημα παιχνιδιών, το οποίο ακούγεται σαν τις προηγούμενες οικιακές ή φορητές κονσόλες της εταιρείας.

Επιπλέον, ο Iwata ανέφερε ότι το NX θα είναι στο επίκεντρο της συνδρομητικής υπηρεσίας που ανακοινώθηκε πρόσφατα, μετά από τη συμφωνία με την Dena, και προορίζεται να προσεγγίσει ένα ευρύ φάσμα συσκευών, όχι μόνο τις πλατφόρμες του Wii U και του 3DS.

Η της εταιρείας στον τομέα του mobile είναι απόλυτα κατανοητή και ίσως και λίγο καθυστερημένη. Όμως η ιδέα μαζί την τεχνογνωσία της εταιρείας αναμένεται να επιφέρει εκπληκτικά για τους φίλους του gaming. Υπομονή μέχρι το 2016.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).