Google και Johnson & Johnson μαζί για την ανάπτυξη χειρουργικών ρομπότ

H , μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες φαρμακευτικών προϊόντων (αλλά και προϊόντων ομορφιάς) της Αμερικής, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με την Google για την ανάπτυξη ιατρικών που θα μπορούν να βοηθήσουν στο χειρουργείο.google robotic cystectomy

Οι εταιρείες ελπίζουν ότι η ρομποτική τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες της ιατρικής παρέχοντας μεγαλύτερο έλεγχο και ακρίβεια σε μια χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με την Johnson & Johnson, τα ρομπότ εκτός των άλλων θα μπορούν να παρέχουν λεπτομερείς απεικονίσεις και αναλύσεις κατά τη διάρκεια των χειρουργείων, σύμφωνα με το TNW.

“Αυτή η συνεργασία με την Google είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στη δέσμευσή μας για την προώθηση της χειρουργικής φροντίδας,” δήλωσε ο Gary Pruden, πρόεδρος του παγκόσμιου ομίλου χειρουργών της Johnson & Johnson, σε μια ανακοίνωση Τύπου. “Έχουμε ως στόχο να θέσουμε την καλύτερη επιστήμη, την τεχνολογία και τη χειρουργική τεχνογνωσία στα χέρια ιατρικών ομάδων σε όλο τον κόσμο.”

Η σημερινή συνεργασία δεν είναι η πρώτη επένδυση της Gοogle στην ιατρική τεχνολογία. Πέρυσι, συνεργάστηκε με την Novartis να δημιουργήσει μια σειρά έξυπνων φακών επαφής που μπορούσαν να μετρήσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα του χρήστη.

Δεν είναι σαφές αν η συνεργασία της Gοogle με την J&J σήμερα αποτελεί μέρος των projects Moonshot Gοogle X, τα οποία περιλαμβάνουν πολλά περίεργα προγράμματα, όπως το Project Loon, τα αυτο-οδήγούμενα αυτοκίνητα, τους φακούς που προαναφέραμε και, φυσικά, το Gοogle Glass. Αλήθεια τι έγινε με το φιλόδοξο Gοogle Glass project;

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).