Microsoft Research: Τι είναι η τεχνολογία Hyperlapse;

Η Microsoft προσπαθεί να βελτιώσει ορισμένες από τις υπάρχουσες τεχνολογίες με νέες, εάν αποδειχθεί ότι είναι καλύτερες. Το λεγόμενο πρόγραμμα ανακοινώθηκε πέρυσι από τη Microsoft Research και έχει σαν στόχο να το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής κατά τη βίντεο σε ένα smartphone.microsoft research

Βασικά, το Hyperlapse της Microsoft Research, ερευνά κάποιο είδος προηγμένων οπτικών βελτιστοποίησης που θα ισχύει όχι μόνο για τα smartphones Lumia της Microsoft, αλλά θα μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε κάμερα από οποιαδήποτε μάρκα.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλά smartphones έχουν οι τους χρησιμοποιούν τη λειτουργία OIS (optical image stabilization), ή στα Ελληνικά οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Η λειτουργία αυτή μπορεί να προσφέρει μια ομαλή εμπειρία εγγραφής βίντεο όταν το πρόσωπο που χειρίζεται το smartphone είναι σε κίνηση (τρέξιμο ή πεζοπορία).

Ωστόσο, με το Hyperlapse η Microsoft Research ελπίζει να είναι σε θέση να ανακατασκευάσει την κίνηση της κάμερας σε βίντεο που “τρέμουν”, καθώς και την απόσταση και τη γωνία σε σχέση με ό, τι συμβαίνει σε κάθε καρέ.

Το project ξεκίνησε αρχικά ως ένας τρόπος σταθεροποίησης των εικόνων που λαμβάνονται με κάμερες GoPro ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, αλλά η Microsoft ανακάλυψε ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε κάμερα smartphone
.
Η εφαρμογή με αυτό το λογισμικό μόλις εντοπίστηκε στα Windows Phone Store από το MicrosoftInsider.es.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε την beta έκδοση και δεν γνωρίζετε τι ακριβώς μπορεί να κάνει η Microsoft αναφέρει:

“Η μέθοδός μας είναι ριζικά διαφορετική από προηγούμενες προσεγγίσεις. Αναπλάθουμε ένα πλήρες 3D μοντέλο διαδρομής της κάμερας και του κόσμου. Αυτό επιτρέπει την εξομάλυνση της πορείας της κάμερας στον χωροχρόνο και δημιουργεί ένα βίντεο εξόδου με μια φωτογραφική μηχανή σταθερής ς, υπερπηδώντας τα «αργά» μέρη του βίντεο.

Η μέθοδός μας μπορεί να καλύψει τις χαμένες περιοχές στο βίντεο με συρραφή των pixel από πολλαπλά πλαίσια εισόδου. Χάρη σε αυτές τις δύο καινοτομίες μπορεί να χειριστεί πολύ δύσκολα βίντεο, όπως βίντεο από ορειβασία ή ιππασία.”

youtube.com/watch?v=SOpwHaQnRSY

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).