Bitglass τι γίνεται με τα δεδομένα των παραβιάσεων;

Bitglass: Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιοι έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο internet μετά από παραβιάσεις; Οι παραβιάσεις και οι διαρροές δεδομένων δεν είναι πια σπάνιες. φαίνεται ότι υπάρχει μια νέα δημοσίευση κάθε μέρα για κάποια , λιανοπωλητή, τράπεζας, ή γενικότερα κάποιας επιχείρησης.

Φυσιολογικά, μετά από κάθε παραβίαση, θα πρέπει να κάνετε ορισμένες συνήθεις κινήσεις: να προειδοποιήσετε τις τράπεζες που έχετε πιστωτικές κάρτες, να αλλάξτε τους κωδικούς σας, κα. Αξίζει όμως να ασχοληθείτε με αυτό; Αξίζει να προφυλάξετε τον εαυτό σας;  Τι γίνεται με τα δεδομένα που έχουν κλαπεί; Γνωρίζει κανείς μέχρι σήμερα τι συμβαίνει πραγματικά με αυτά;Bitglass Wheres Your Data

Η εταιρία προστασίας δεδομένων Bitglass ήθελε να ξέρει και έκανε ένα μικρό πείραμα.

Δημιούργησαν 1.568 ψεύτικα διαπιστευτήρια υπαλλήλων, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες υδατογράφησης στα αρχεία, και τα αφήσαν στο Dark Web για να μάθουν πού θα καταλήξουν.

Η αντίδραση ήταν άμεση. Σε 12 ημέρες, οι πληροφορίες μοιράστηκαν σε 22 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Τα δεδομένα είχαν λάβει πάνω από 1.100 κλικς και τα κατέβασαν 47 φορές. Οι πληροφορίες της διεύθυνσης IP διέσχισαν τους δρόμους του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο από τη Νιγηρία μέχρι τη Ρωσία, με πολύ υψηλή δραστηριότητα στην και τη Βραζιλία.

Τα πράγματα περιπλέκονται από το γεγονός ότι οι περισσότερες παραβιάσεις αποκαλύπτονται κατά μέσο όρο μετά από 205 ημέρες, όπως αναφέρει η Βitglass, κάτι το οποίο παρέχει είναι άφθονο χρόνο στους εγκληματίες να σπείρουν τον όλεθρο.

Η Βitglass υποστηρίζει ότι οι παραβιάσεις δεν μπορούν να προληφθούν, και φυσικά η εταιρεία ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν το λογισμικό ασφαλείας που ανέπτυξε για την των δεδομένων τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).