Τα Google X Labs ετοιμάζουν τη μπαταρία του μέλλοντος

Google X Labs: Η διάρκεια ζωής της ς στις φορητές συσκευές ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα για τις κατασκευάστριες . Μέχρι και σήμερα η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των περισσότερων smartphones είναι γύρω στις 24 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Και ενώ οι κατασκευαστές συσκευών προσπαθούν να ανακαλύψουν την μπαταρία με την τέλεια απόδοση, η Google μέχρι σήμερα δεν φαινόταν να συμμετέχει σε αυτή την πρόκληση.Google X Labs

Σύμφωνα μια δημοσίευση από τη Journal, μια μικρή ομάδα στο εσωτερικό του Google X Labs έχει ξεκινήσει από το 2013 την έρευνα για ανακάλυψη νέων τεχνολογιών που θα χρησιμοποιηθούν στις μπαταρίες κινητών συσκευών όπως smartphones, wearables, tablets κλπ.

Η ομάδα της οποίας ηγείται ο πρώην ειδικός για μπαταρίες της Apple Dr. Ramesh Bhardway δημιουργήθηκε αρχικά το 2012 και όπως φαίνεται έχει να παρουσιάσει αποτελέσματα.

Η σημερινή δημοσίευση της WSJ αποκαλύπτει ότι ένα project των Google X Labs προσπαθεί να αναπτύξει αυτή τη στιγμή μια εύκαμπτη μπαταρία στερεάς κατάστασης που θα μπορεί να αντικαταστήσει τα χημικά υγρά με στερεά μέσω των οποίων θα μεταδίδεται το ρεύμα.

Μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μπαταρίες που παράγονται σε στρώματα. Θα σήμαινε επίσης μικρότερες και ασφαλέστερες μπαταρίες κινητών. Έτσι δεν θα ακούμε πια σενάρια με εκρήξεις κατά τη φόρτιση.

Αυτές οι μπαταρίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τροφοδοτήσει εύκαμπτα προϊόντα (ίσως ένα εύκαμπτο smartphone της Samsung που θα μπορεί να φορεθεί;) και θα μπορούσαν ακόμη σε ένα πιο ακραίο σενάριο να εισάγονται και στο ανθρώπινο σώμα, αν και δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι στο τι θα εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο.

Το 2013, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Larry Page δήλωσε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για τις φορητές συσκευές ήταν ένα “τεράστιο ζήτημα,” αλλά η εταιρεία προσπαθούσε να επινοήσει νέες και καλύτερες ιδέες.

Δύο χρόνια μετά τη δήλωση, η WSJ μας έδωσε μια γεύση από τα σχέδια της Google.

Ωστόσο, οι επιστήμονες από τα Google X Labs της εταιρεία δεν φαίνεται να είναι οι μόνοι που προσπαθούν να αναπτύξουν τις μπαταρίες του μέλλοντος. Για παράδειγμα, πριν από λίγες ημέρες, είχαμε αναφέρει ότι οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του  δημιούργησαν μια μπαταρία ιόντων αλουμινίου που επιτρέπει πολύ γρήγορους χρόνους φόρτισης.

Διαβάστε το άρθρο

Stanford: Μπαταρία αλουμινίου φορτίζει smartphones σε ένα λεπτό

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).