Project Maelstrom αναπτύσσεται το πρώτο peer to peer Web

Η BitTorrent μόλις κυκλοφόρησε το δικό της peer to peer πρόγραμμα περιήγησης σαν μια δημόσια beta. Η BitTorrent ανακοίνωσε την άλφα έκδοση του προγράμματος περιήγησης, που είναι γνωστό σαν Project Maelstrom, τον περασμένο Δεκέμβριο. project maelstrom

Το Project Maelstrom χρησιμοποιεί τα ίδια πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν τα torrent clients για να τρέξουν ένα πρόγραμμα περιήγησης που μπορεί να τραβήξει το περιεχόμενο του από τα προγράμματα περιήγησης άλλων χρηστών και όχι από κάποιο server. Είναι μια στρατηγική που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για ιστοσελίδες όπως το , το οποίο έχει συνεχώς νομικά , που έχουν σαν αποτέλεσμα την κατάσχεση των server φιλοξενίας. Με το Project Maelstrom σε περίπτωση επιδρομής από τις αρχές, η θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμη μέσω των browsers άλλων χρηστών.

Το πρόγραμμα περιήγησης Project Maelstrom βασίζεται στην ανοικτή έκδοση του Chrome και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κανονικές ιστοσελίδες HTTP, παράλληλα με τις ιστοσελίδες που διανέμονται από το πρωτόκολλο του BitTorrent P2P.

Σύμφωνα με τη BitTorrent, το πρόγραμμα περιήγησης είναι ένας τρόπος για να γίνει το Διαδίκτυο πιο ανοικτό, καθώς προφυλάσσει ιστοσελίδες από τους «φύλακες» του .

“Πιστεύουμε ότι αυτό το Project Maelstrom έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο εξοργιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Ίντερνετ. Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το Διαδίκτυο ανοιχτό; Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο ουδέτερη; Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε καλύτερα τα ιδιωτικά μας από την κατάχρηση των μεγάλων εταιρειών; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την διανομή περιεχομένου; ” αναφέρει η BitTorrent.

Σύμφωνα με τη BitTorrent, για την alpha έκδοση του προγράμματος περιήγησης, έχουν ασχοληθεί ήδη 10.000 προγραμματιστές και 3.500 εκδότες. Μαζί με τη beta έκδοση δε, η BitTorrent διανέμει και ένα νέο σύνολο εργαλείων ανάπτυξης για όσους ενδιαφέρονται. Τα εργαλεία υποστηρίζουν τη δημιουργία και το seeding torrent αρχείων που περιέχουν στατικές ιστοσελίδες.

«Το των εκδοτών για την ανάπτυξη θα σας βοηθήσει να δημιουργήσουμε το Project Maelstrom εύκολα, ακόμη και από τη γραμμή εντολών», σημειώνει η εταιρεία.

Μεταξύ των εργαλείων υπάρχει και μια γεννήτρια (generator) που θα φτιάξει τα αρχεία της ιστοσελίδας σαν ένα torrent για το πρόγραμμα περιήγησης. Οι εκδότες μπορούν να κάνουν seed το torrent από ένα client, όπως το BitTorrent, ενώ τα προγράμματα περιήγησης των χρηστών μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο από ένα magnet .

Το πρόγραμμα περιήγησης beta είναι προς το παρόν μόνο για Windows, και όπως αναφέρει η εταιρεία σύντομα θα έχουμε και μια έκδοση για Mac.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).