Philae της αποστολής Rosetta: ανακαλύπτει κομήτη χωρίς μαγνητικό πεδίο

Επιστήμονες που παρακολουθούν και καταγράφουν τις κινήσεις του πρώτου ανιχνευτή της Ευρώπης που προσγειώθηκε σε κομήτη, τον Philae της αποστολής Rosetta ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη ότι ο κομήτης του project δεν έχει πεδίο! philae Rosetta
Η είδηση ​​αφορά φυσικά τον κομήτη, 67P/Churyumov-Gerasimenko, και μπορεί να προσφέρει κάποιες βασικές πληροφορίες για το σχηματισμό ουράνιων σωμάτων όπως κομήτες και πλανήτες – στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης τους.

Ο Philae είναι μια συσκευή σε μέγεθος πλυντηρίου που αποσυνδέθηκε από το μητρικό σκάφος Rosetta και προσεδαφίστηκε στον κομήτη. Από τότε συλλέγει δεδομένα (από τον περασμένο Νοέμβριο). Οι επιστήμονες λοιπόν μελετώντας αυτά τα δεδομένα διαπίστωσαν ότι η επιφάνεια δεν είναι μαγνητισμένη, όπως αναφέρεται σε μια έκθεση της ς Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από το περιοδικό Science και παρουσιάστηκε στο European Geosciences Union στη Βιέννη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προσγείωση του ανιχνευτή δεν ήταν ομαλή, και χρειάστηκαν τέσσερις προσπάθειες (τρεις αναπηδήσεις), για να καταλήξει στο σημερινό χώρο προσεδάφισης. Η πολυπλοκότητα της προσγείωσης βοήθησε την ομάδα να ανακαλύψει ότι ο κομήτης δεν είχε μαγνητισμένο πυρήνα.

Η κατανόηση όμως αυτής της “λεπτομέρειας” ήρθε αργότερα όταν η επιστημονική ομάδα κατάφερε να συγκρίνει τις μετρήσεις από τα διάφορα σημεία επαφής κατά μήκος της επιφάνειας του κομήτη.

Ο Matthew Taylor, επιστήμονας του project Rosetta της ESA ανέφερε στο Nature. “Το ότι ο κομήτης Churyumov-Gerasimenko δεν έχει μαγνητικό πεδίο θα μπορούσε να μας βοηθήσει να λύσουμε το παζλ ττης δημιουργίας των πλανητών και πως εξελίχθηκε από τον πρωτο-πλανητικό δίσκο.”

Το Philae αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση αδρανοποίησης για τη διατήρηση της μπαταρίας, αλλά μπορεί να γίνει η επανεκκίνηση του από τέλος Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία θα μπορούσε να αποκατασταθεί ίσως από το τέλος Ιουνίου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).