Microsoft-Cyanogen Άλλο το Cyanogen OS άλλο το CyanogenMod

Η κατάφερε να κλείσει μια συμφωνία ς με το λειτουργικό OS. Η Cyanogen Inc., σύμφωνα με την συμφωνία συνεργασίας με την Microsoft πρόκειται να προωθεί συσκευές με το λειτουργικό Cyanogen OS που θα έχουν προ-εγκατεστημένες υπηρεσίες της Microsoft.Cyanogen OS CyanogenMod

Έτσι το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανόν να δούμε υπηρεσίες όπως το Bing, το Outlook, το Skype, το OneDrive, και το Microsoft Office να έρχονται προ-εγκατεστημένες στο λειτουργικό της Cyanogen Inc.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αφορά μόνο το λειτουργικό σύστημα Cyanogen OS, και έτσι η κοινότητα που χρησιμοποιεί το ανοικτό firmware CyanogenMod θα συνεχίσει να μην βλέπει τις “μισητές” εφαρμογές της Microsoft.

Οι φίλοι όμως του ανοικτού firmware CyanogenMod, είναι αρκετά δυσαρεστημένοι με την συμφωνία μιας open source εταιρείας με την Microsoft. Παρά τις διαβεβαιώσεις της Cyanogen και τον διαχωρισμό του Cyanogen OS από το CyanogenMod, οι φίλου του λειτουργικού δεν φαίνεται να μένουν ευχαριστημένοι. Διαβάστε τα σχόλια.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Cyanogen OS είναι ένα λειτουργικό σύστημα, από την επίσημη έκδοση του που αναπτύχθηκε από την Cyanogen Inc. Το λειτουργικό δεν διατίθεται άμεσα στους τελικούς χρήστες, αλλά στους κατασκευαστές που θέλουν να το εγκαταστήσουν στις συσκευές τους. Για παράδειγμα, το OnePlus One είναι σήμερα μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές που έρχεται με προ-εγκατεστημένο το Cyanogen OS.

Από την άλλη πλευρά, το CyanogenMod, το οποία έχει μια τεράστια κοινότητα, είναι μια προσαρμοσμένη έκδοση του Cyanogen OS και δεν έρχεται με προ-εγκατεστημένες εφαρμογές. Αυτό δεν θα αλλάξει στο μέλλον, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνου του project, παρά τη συμφωνία με την Microsoft.

H Microsoft φαίνεται να επιθυμεί να ενισχύει την παρουσία της και σε άλλες πλατφόρμες κινητών, και ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι η συμφωνία με την Cyanogen Inc.

Οι συμφωνίες που κλείνει, στις περισσότερες περιπτώσεις, προωθούν τις εφαρμογές της Microsoft στο λειτουργικό Android, και μάλλον αποσκοπούν να πείσουν τους χρήστες της πλατφόρμας να στραφούν σε Phone, όπου μπορούν να βρουν τις ίδιες εφαρμογές, αλλά με ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα για μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Η Microsoft έχει κλείσει παρόμοια συμφωνία, για προ-εγκατεστημένες εφαρμογές της, με τη Samsung και είναι πολύ πιθανό να αναζητεί περισσότερες τέτοιες συμφωνίες με Android κατασκευαστές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).