Η εκπληκτική τεχνολογία του project Handpose της Microsoft Research

Τι είναι ο  Handpose ; Χάρη στο Kinect, η Microsoft έχει αναπτύξει μια εξαιρετική τεχνογνωσία για την ανάπτυξη συστημάτων ανίχνευσης κίνησης. Η τεχνολογία αυτή έχει βελτιωθεί με την πάροδο των ετών. Παράδειγμα; Το project Handpose που παρακολουθεί και καταγράφει τις κινήσεις ανθρώπινων χεριών της Microsoft Research.Handpose

Εν ολίγοις, το project Handpose είναι ένας tracker για αρθρώσεις χεριών που λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο. Το παρακολουθεί και μπορεί να ανασυνθέσει με ακρίβεια περίπλοκες χειρονομίες χρησιμοποιώντας μόνο μία βάθους (όπως και το Xbox One για το Kinect).

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο στόχος Ερευνών της Microsoft είναι να επιτρέψουν νέες αλληλεπιδράσεις ανθρώπου-υπολογιστή.

Στο παρακάτω βίντεο παρατηρήστε ότι το Handpose λειτουργεί με αρκετές χειρονομίες. Το καταπληκτικό όμως είναι ότι είναι σε θέση να ανακτήσει κινήσεις μετά από κάποια αποτυχία στην παρακολούθηση.

Η Microsoft αναφέρει ότι το Handpose tracker είναι ευέλικτο όσον αφορά την τοποθέτηση της κάμερας και το εύρος της λειτουργίας του, κάτι που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία υπόσχεται πάρα πολλά για πραγματικές εφαρμογές.

Η παρακολούθηση ενός χεριού μόνο, που μπορεί να κάνει εξαιρετικά πολύπλοκες και λεπτές κινήσεις, είναι πολύ πιο δύσκολο από ό, τι την αναγνώριση των κινήσεων του . Τα δάχτυλα ο καρπός είναι πολύ μικρότερα τμήματα από τα τμήματα του πλήρους ανθρώπινου σώματος. Η δυσκολία όμως μεγαλώνει αν σκεφτεί κανείς το πόσο ευέλικτα είναι.

Ο tracker θα πρέπει να είναι βασικά πολύ ευαίσθητος για να μπορεί να ξεχωρίσει τα μικρά δάχτυλα από το περιβάλλον τους, καθώς είναι πολύ εύκολο να κρυφτούν από την άποψη της κάμερας.

Ας δούμε όμως το εκπληκτικό βίντεο παρουσίασης

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).