Brains4Cars προβλέπει τις κινήσεις του οδηγού και προειδοποιεί

Ένα νέο σύστημα αποφυγής συγκρούσεων που ονομάζεται Brains4Cars και αναπτύσσεται από ερευνητές του Cornell και του Stanford University προσθέτει μια φωτογραφική μηχανή στο όχημα που παρακολουθεί τον οδηγό και τη γλώσσα του σώματος του. Brains4Cars

Ο υπολογιστής που συνδέεται με την κάμερα παρακολούθησης μπορεί να καταγράψει τις κινήσεις του προσώπου, και του κεφαλιού του οδηγού, και να μαντέψει το πότε προσπαθήσει να στρίψει ή να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας.

Με δεδομένα δε που δέχεται από μια άλλη κάμερα και ένα ραντάρ που ν το περιβάλλον, το σύστημα μπορεί να προειδοποιήσει τον οδηγό για οτιδήποτε επικίνδυνο εντοπίσει, σύμφωνα με το Engadget.

Για παράδειγμα, αν ο οδηγός στρίψει αριστερά, η αριστερή πλευρά του τιμονιού ή του καθίσματος θα αρχίσει να δονείται σαν προειδοποίηση. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οπτικά σήματα και σήματα ήχου θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο σύστημα, παρέχοντας επιπλέον . Επιπλέον, το σύστημα μπορεί επίσης να λάβει πληροφορίες και από GPS για να προειδοποιήσει τον οδηγό αν κάπου στρίψει λάθος, η αν οδηγεί ανάποδα σε ένα μονόδρομο.

Για να αναπτύξουν τον αλγόριθμο του συστήματος, οι ερευνητές κατέγραφαν τις δραστηριότητες 10 οδηγών για δύο μήνες. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ανέλυσαν τα στοιχεία από αρκετά οδήγησης. Το αποτέλεσμα;

Ο αλγόριθμος τους ήταν σε θέση να προβλέψει τις ενέργειες του οδηγού 3,53 πριν τις εκτελέσει και ήταν σωστός στις προβλέψεις του κατά 77,4%.

Προφανώς, το σύστημα Brains4Cars δεν είναι τέλειο ακόμα, αλλά σκεφτείτε ότι το δείγμα που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές για να αναπτύξουν τον αλγόριθμο ήταν πολύ μικρό (μόλις 10 άτομα).

Οι ερευνητές συνεχίζουν να αναπτύσσουν το σύστημα ς αναζητώντας την προσθήκη περισσότερων χαρακτηριστικών, όπως αισθητήρες αφής στο τιμόνι και στο πεντάλ φρένου, καθώς και αισθητήρες υπερύθρων.

Δείτε το βίντεο

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).