Πωλήθηκε για 269.000 δολάρια η Γερμανική μηχανή Enigma WW2

Μια ς Enigma με τρεις δρομείς πωλήθηκε στη τιμή ρεκόρ 269,000 δολαρίων σε δημοπρασία στο Bonhams αυτή την εβδομάδα. Το λειτουργεί ακόμα κανονικά και είχε κατασκευαστεί για τον γερμανικό στρατό στο Βερολίνο τον Ιούλιο του 1944.Four-rotor German Enigma cypher machine, 1939-1945.
Οι μηχανές Enigma ήταν για την εποχή τους, πολύ εξελιγμένες συσκευές κρυπτογράφησης, και χρησιμοποιήθηκαν για την κρυπτογράφηση των ραδιοεπικοινωνιών από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι τεράστιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τους Βρετανούς να σπάσουν τα κρυπτογραφημένα μηνύματα του Εnigma και ιδιαίτερα οι προσπάθειες του Alan Turing, απετέλεσαν τη βάση για την των σημερινών υπολογιστικών συστημάτων.

Το 2012 άλλη μια λειτουργική μηχανή Εnigma πωλήθηκε για 127.000 δολάρια στο Λονδίνο. Η Cassandra Hatton, διευθύντρια του τμήματος ιστορίας, επιστήμης και τεχνολογίας στο Bonhams, δήλωσε:

“Τα αποτελέσματα αυτής της συναρπαστικής πώλησης επιβεβαιώνουν ότι η ζήτηση για επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις είναι μεγάλη και συνεχίζει να αυξάνεται.”

Μεταξύ των άλλων αντικειμένων του πλειστηριασμού ήταν ένα χειρόγραφο 56 σελίδων του Alan Turing, το οποίο πωλήθηκε για περισσότερα από 1 εκατομμύρια δολάρια. Ο οίκος Bonhams δήλωσε ότι το χειρόγραφο, ήταν “γραμμένο σε ένα απλό τετράδιο που αγοράστηκε από ένα χαρτοπωλείο του Cambridge στην Αγγλία, και είναι το μόνο εκτεταμένο αυτόγραφο χειρόγραφο του Turing που υπάρχει αυτή τη στιγμή.”

Πωλήθηκε επίσης “ένα χειρόγραφο και μια υπογεγραμμένη επιστολή” από την πρώτη προγραμματίστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, την Ada Lovelace, για 27.500 δολάρια.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Εnigma από τα παρακάτω άρθρα αφιέρωμα στην κρυπτό-μηχανή του Χίτλερ του συντάκτη μας Giorgou Koliou.

Εnigma, η κρυπτο-μηχανή του Χίτλερ. Μέρος Πρώτο

Εnigma, η κρυπτο-μηχανή του Χίτλερ. Μέρος Δεύτερο

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).