Νέο Device Guard: η Microsoft θωρακίζει τα Windows 10

Device Guard: Η Microsoft φέρεται να έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να αυξήσει την ασφάλεια των Windows 10 μετατρέποντας το νέο λειτουργικό σύστημα σε ένα πλήρως ασφαλές περιβάλλον εργασίας. Αρκετά από τα νέα χαρακτηριστικά, θα είναι διαθέσιμα όταν κυκλοφορήσει επίσημα το νέο λειτουργικό σύστημα.Windows 10 security Device Guard

Εκτός από το Microsoft Passport και το Windows Hello, τα οποία έχουν ανακοινωθεί πριν από λίγους μήνες, το Redmond θα εισάγει επίσης ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Device Guard και θα δώσει στις εταιρείες τον πλήρη έλεγχο στο ποιες εφαρμογές θα επιτρέπεται να τρέξουν σε μια συσκευή που έχει εγκατεστημένα τα Windows 10.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το νέο χαρακτηριστικό θα παρέχει προηγμένη προστασία από κάθε κακόβουλο , ακόμα και για τις άγνωστες παραλλαγές και θα μπλοκάρει όλες τις απειλές zero-day στα Windows 10. Βασικά, δεν θα μπορούν να τρέξουν άλλες εφαρμογές σε συσκευές με Windows 10, εκτός από αυτές που ήδη γνωρίζετε.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τη δυνατότητα να συνεργάζεται με εφαρμογές που έχουν υπογραφεί από καθορισμένους προμηθευτές, εφαρμογές από του Windows Store, ή εκείνων που έχουν αναπτυχθεί από την εταιρεία σας, αναφέρει η Microsoft.

“Εσείς θα έχετε τον έλεγχο του τι θα θεωρεί αξιόπιστο το Device Guard, το οποίο θα έρθει με εργαλεία που μπορούν να υπογράψουν εύκολα Universal ή ακόμη και Win32 εφαρμογές που μπορεί να μην έχουν υπογραφεί αρχικά από τον προμηθευτή του λογισμικού.”

Ωστόσο, η προστασία του συστήματος δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει το antivirus σας, αλλά να συνεργάζεται με αυτά. Για παράδειγμα, οι λύσεις antivirus μπορούν να συνεχίσουν να μπλοκάρουν μακροεντολές ή άλλες μορφές κακόβουλου λογισμικού, ενώ το Device Guard θα είναι υπεύθυνο για τον περιορισμό της πρόσβασης σε εφαρμογές που δεν επιτρέπονται από εσάς, ή την εταιρεία σας.

Η Microsoft εξηγεί πως θα μπορούσε να λειτουργήσει το δίδυμο:

“Οι παραδοσιακές λύσεις AV και οι τεχνολογίες ελέγχου των app θα είναι σε θέση να συνεργάζονται με το Device Guard για να βοηθήσουν στον αποκλεισμό malware που έρχονται σαν scripts ενώ τα AV θα συνεχίσουν να καλύπτουν περιοχές που δεν καλύπτει το Device Guard όπως τις εφαρμογές JIT (π.χ. Java) και μακροεντολές που υπάρχουν μέσα σε έγγραφα. Οι τεχνολογίες ελέγχου των εφαρμογών μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουν ποιες είναι αξιόπιστες εφαρμογές που θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν σε μια συσκευή με Windows 10.”

Τα Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσουν αυτό το καλοκαίρι, με πιθανή κυκλοφορίας του RTM κάποια στιγμή τον Ιούνιο, ενώ η έκδοση γενικής διαθεσιμότητας θα πρέπει να ανακοινωθεί τον Αύγουστο. Τα Windows 10 θα προσφέρονται σαν δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 8.1 και , ενώ οι εταιρείες θα πρέπει να πληρώσουν για το νέο λειτουργικό σύστημα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).