Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του Solve for X Design Sprint στη Θεσσαλονίκη

To Thessaloniki Science Festival, το πρώτο φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό, έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει το Solve for X, πρότζεκτ που στοχεύει στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων μέσω της επιστήμης και της ς.solve for x

Ανάμεσα σε πειράματα, εργαστήρια, διαδραστικές εκθέσεις και διαγωνισμούς, καθώς επίσης και ενδιαφέρουσες ομιλίες, συζητήσεις, παραστάσεις και προβολές ταινιών που θα συνθέσουν, μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, για πρώτη φορά, μετά την παρθενική του εμφάνιση στην προηγούμενη ΔΕΘ, οι Google Developers στη Θεσσαλονίκη ανοίγουν τις πόρτες του πρότζεκτ και στο κοινό.

Το Google X, το πιο καινοτόμο και ριζοσπαστικό εργαστήριο της Google, επέλεξε την Θεσσαλονίκη και άλλες 11 μόλις πόλεις παγκοσμίως για να φιλοξενήσουν το Solve for X. Κορυφαίοι επιστήμονες, παγκόσμια προβλήματα και ριζοσπαστικές ιδέες ενώνονται για να δημιουργήσουν το #moonshot0.1. Τα μάτια όλων στρέφονται στη Θεσσαλονίκη όμως και για έναν ακόμη λόγο. Την πανευρωπαϊκή του “πρεμιέρα” θα κάνει κατά τη διάρκεια του Solve for X #moonshot0.1 το “Solve for X Design Sprint” το οποίο μέχρι στιγμής έχει παρουσιαστεί μόνο στη Νέα Υόρκη. Το αναλύτικο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εν καιρώ.

Το Thessaloniki Science Festival διοργανώνεται από το British Council και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία ‐ SciCo» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την -ΔΕΘ, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει επίσης η Ελλήνων Φυσικών, Πανεπιστημιακά Ιδρυμάτα, Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Ερευνητικά και Τεχνολογικά Ινστιτούτα καθώς και οι μεγαλύτεροι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

Οι ενότητες που καλύπτει το Φεστιβάλ περιλαμβάνουν: Φυσική / Χημεία / Βιολογία – Βιοεπιστήμες / Γεωλογία / Μαθηματικά / Επιστήμες Περιβάλλοντος / Αειφόρος Ανάπτυξη / Επιστήμες Υγείας / Διατροφή / Αστρονομία και Διάστημα / Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα / Επιστήμη Υλικών / Ρομποτική / Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική / Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης / Επιστήμη και Τέχνη.

Επισκεφθείτε το ξεχωριστό πρότζεκτ Solve for X στο 1ο Thessaloniki Science Festival και παρακολουθήστε τo X Talks και X Design Sprint το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαϊου, ανακαλύπτοντας το συναρπαστικό κόσμο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.

Επισκεφτείτε την σελίδα του Φεστιβάλ www.thessalonikisciencefestival.gr

Για περισσότερες πληροφορίες για to Solve for X επισκεφθείτε την σελίδα

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).