Κλείσιμο της Grooveshark για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων

H αμφιλεγόμενη υπηρεσία διανομής μουσικής Grooveshark είναι offline μετά από 10 χρόνια λειτουργίας. Ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε από τους διαχειριστές της ς αναφέρει ότι η Grooveshark μετανιώνει για τον τρόπο που λειτουργούσε, που προκάλεσε ζημιά σε μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, και συνιστά στους εγγεγραμμένους χρήστες της ιστοσελίδας να χρησιμοποιήσουν άλλες νόμιμες υπηρεσίες όπως το Spotify ή την Beats Music.grooveshark

Η δήλωση της εταιρείας φαίνεται να είναι “καθοδηγούμενη” από τις δισκογραφικές εταιρείες που ήταν και ο λόγος αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών της Grooveshark.

Η δήλωση αναφέρει:

Δήλωση
Αγαπητοί λάτρεις της μουσικής,

Σήμερα η Grooveshark κλείνει.

Ξεκινήσαμε πριν από σχεδόν δέκα χρόνια με στόχο να βοηθήσουμε τους φίλους της μουσικής να μοιραστούν και να ανακαλύψουν τη μουσική. Όμως, παρά τις καλύτερες προθέσεις μας, κάναμε πολύ σοβαρά λάθη. Δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε άδεια από τους κατόχους των δικαιωμάτων για τους τεράστιους όγκους μουσικής που υπήρχαν στην υπηρεσία.

Αυτό ήταν λάθος. Ζητούμε συγγνώμη. Χωρίς επιφύλαξη.

Ως μέρος της συμφωνίας του διακανονισμού με τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, έχουμε συμφωνήσει να σταματήσουμε να λειτουργούμε την υπηρεσία άμεσα, να διαγράψουμε όλα τα από τους διακομιστές μας και να παραδώσουμε την ιδιοκτησία αυτής της ιστοσελίδας, τις κινητές εφαρμογές μας, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τα πνευματικά μας δικαιώματα.

Εάν αγαπάτε τη μουσική και να σέβεστε τους καλλιτέχνες, τους στιχουργούς και όλους τους όλους που βοηθούν να δημιουργηθεί η μουσική, χρησιμοποιήστε μια αδειοδοτημένη υπηρεσία.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πολλές μεγάλες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στο μέρος που ζείτε από εδώ: http://whymusicmatters.com/find-music. Ήταν προνόμιο να γνωρίσουμε τόσους πολλούς από εσάς και να απολαύσουμε την μουσική μαζί σας. Σας ευχαριστούμε για την ύπαρξη αυτών των παθιασμένων οπαδών.

 

Οι φίλοι σας στο Grooveshark

Να αναφέρουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, ένας δικαστής επέβαλε σαν υψηλότερο πρόστιμο τα 150 χιλιάδες δολάρια για κάθε που θεωρείται ότι παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Στην δίκη ήταν υπό εξέταση γύρω στα 5000 τραγούδια, κάτι που σημαίνει ότι η Grooveshark θα μπορούσε να χρεωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για .

Μετά από τόση το κλείσιμο της εταιρείας δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).