Τα καλύτερα κρυμμένα χαρακτηριστικά του VLC

Η VLC είναι μια από τις πιο εύκολες και αγαπημένες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που μπορεί να μην γνωρίζετε. Ας δούμε μερικά: vlc media player

Κατεβάστε από το YouTube

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κατεβάσετε βίντεο από το YouTube, αλλά εν τε το VLC, έχετε ήδη μια εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας. Η εφαρμογή VLC σας επιτρέπει να παίξετε αλλά και να κατεβάσετε βίντεο από το YouTube:

Βρείτε ένα βίντεο στο YouTube, και αντιγράψτε τη διεύθυνση URL από τη διευθύνσεων.
Στο VLC, ακολουθήστε τη διαδρομή και ανοίξτε το παράθυρο στο Media> Open Network Stream ή στα Ελληνικά Πολυμέσα> Άνοιγμα Ροής Δεδομένων Δικτύου.
Επικολλήστε την διεύθυνση του YouTube στο κουτί και κάντε στο κουμπί Play ή Αναπαραγωγή.
Από τα Εργαλεία, κάντε κλικ στην επιλογή Πληροφορίες Codec.
Στο πλαίσιο που αναγράφει , κάντε δεξί κλικ στο μπλοκ κειμένου και κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή όλων. Αντιγράψτε αυτό το κείμενο στο πρόχειρο σας.
Πηγαίνετε πίσω στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να επικολλήσετε το σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων. Αυτό θα ανοίξει το προέλευσης κατευθείαν από τους servers του YouTube.
Κάντε δεξί κλικ στο βίντεο κατά την αναπαραγωγή και επιλέξτε Αποθήκευση βίντεο ως.

Μπορείτε επίσης να εγγράψετε βίντεο κλιπ από το YouTube, όταν κάνουν streaming στο VLC πατώντας το κόκκινο κουμπί εγγραφής από τον ίδιο τον player. Δεν θα είναι τόσο άμεσο όπως ένα rip, αλλά είναι βολικό αν πρέπει να πάρετε ένα συγκεκριμένο κομμάτι από ένα μεγάλο βίντεο.

Καταγράψτε την επιφάνεια εργασίας σας

Τα δωρεάν λογισμικά καταγραφής βίντεο από την επιφάνεια εργασίας συνήθως έχουν πολύ κακή ποιότητα ενώ αυτά που αγοράζετε είναι απίστευτα ακριβά. Η εφαρμογή VLC καταφέρνει να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ των δύο. Η ποιότητα δεν είναι κακή, αλλά δεν είναι και υψηλής ευκρίνειας. Ας δούμε πως γίνεται

Στο VLC, ακολουθήστε τη διαδρομή και ανοίξτε το παράθυρο στο Media> Open Capture Device ή στα Ελληνικά Πολυμέσα> Άνοιγμα Συσκευή σύλληψης.
Κάντε κλικ στο “Λειτουργία Σύλληψης” και επιλέξτε “Desktop”.
Τροποποιήστε το ρυθμό καρέ. 15 f/s θα μπορούσε πιθανότατα να είναι αρκετό καλό για την καταγραφή της επιφάνεια εργασίας σας.
Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο δίπλα στο Play ή Αναπαραγωγή και επιλέξτε “Μετατροπή”.
Στο παράθυρο που θα ανοίξει από το “Προφίλ” επιλέξτε MP4.
Σε αυτό το βήμα, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο που εμφανίζει τα εργαλεία για να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προφίλ. Μπορείτε να τροποποιήσετε την ανάλυση ή το bitrate. Χρησιμοποιήστε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για τώρα, και μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αργότερα αν δεν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα.
Στο πλαίσιο Προορισμός, επιλέξτε ένα φάκελο για να αποθηκεύσει η εφαρμογή το βίντεο σας.
Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη.

Με το κλικ στο κουμπί Έναρξη, το VLC θα αρχίσει να αντιγράφει ότι κάνετε στην επιφάνειας εργασίας σας από τα παρασκήνια. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί στοπ.

Μετατρέψτε αρχεία βίντεο

Η εφαρμογή VLC διαθέτει επίσης έναν αρκετά αξιόπιστο μετατροπέα βίντεο. Ας δούμε πως γίνεται:

Στο VLC, ακολουθήστε τη διαδρομή και ανοίξτε το παράθυρο στο Media> Convert/Save ή στα Ελληνικά Πολυμέσα> Μετατροπή/Αποθήκευση.
Προσθέστε το αρχείο που θέλετε να μετατρέψετε στο πλαίσιο επιλογής .
Κάντε κλικ στο κουμπί “Μετατροπή / Save”.
Στην ενότητα Ρυθμίσεις, επιλέξτε τον τύπο του αρχείου που θέλετε να μετατρέψετε το αρχείο.
Δώστε ένα όνομα αρχείου και τη θέση αποθήκευσης από το Προορισμός.
Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη.

Καταγραφή του Webcam σας

Μπορείτε να καταγράψετε εύκολα ότι εμφανίζεται στην σας. Το VLC θα σας δώσει επιλογές για πολλούς διαφορετικούς τύπους αρχείων. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον αριθμό των λεπτών καταγραφής, αν χρειαστεί. Αυτό είναι χρήσιμο για τη λήψη βίντεο στο YouTube ή την εγγραφή μηνυμάτων βίντεο που θέλετε να στείλετε σε φίλους ή συγγενείς. Ας δούμε πως γίνεται:

Στο VLC, ακολουθήστε τη διαδρομή και ανοίξτε το παράθυρο στο Media> Open Capture Device ή στα Ελληνικά Πολυμέσα> Άνοιγμα Συσκευής σύλληψης.
Στο drop down του Λειτουργία Σύλληψης, επιλέξτε DirectShow.
Στο “όνομα της συσκευής βίντεο” επιλέξτε την κάμερα σας.
Στο “όνομα συσκευής ήχου” επιλέξτε το μικρόφωνό σας.
Κάντε κλικ στο “Επιλογές για προχωρημένους”.
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό που συνοδεύει τη συσκευή σας για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις εισόδου, επιλέξτε “ιδιότητες συσκευής.”
Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε μια τιμή για το “Ρυθμός καρέ εισόδου βίντεο.” Ο αριθμός 30 είναι ένας καλός κανόνας για μια ομαλή ροή βίντεο, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο, αν δεν ανυσηχείτε για την ποιότητα.
Κάντε κλικ στο κουμπί Εντάξει.

Σε αυτό το σημείο, έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο Αναπαραγωγή για να παίξετε live video μέσω του VLC και να καταγράφετε τα τμήματα, που χρειάζεστε πατώντας το κόκκινο κουμπί εγγραφής.
Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε “Μετατροπή/Αποθήκευση” και από το αναπτυσσόμενο μενού επιλέξτε πού θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο.

Και οι δύο μέθοδοι έχουν τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά τους. Η πρώτη σας επιτρέπει να δείτε βίντεο και να τραβήξετε κλιπ σε μικρές δόσεις. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος απαιτεί , καθώς μπορεί να αντιγράψει εξωτερικούς ήχους. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει αργή εγγραφή σε αργούς υπολογιστές.

Χρησιμοποιώντας την μέθοδο Μετατροπή/Αποθήκευση αποφεύγετε το πρόβλημα μα τους ήχους αλλά δεν σας παρέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή.

Εγγραφείτε σε Podcasts

Το VLC είναι αρκετά καλό και για αναπαραγωγή podcast. Για να προσθέσετε ένα podcast, θα χρειαστείτε το RSS feed του. Για παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε το Sunday Morning podcast του BBC. Ο σύνδεσμος RSS σύμφωνα με την ιστοσελίδα είναι:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/scotland/sunmorn/rss.xml

Μόλις βρείτε το RSS feed για το podcast που θέλετε να παρακολουθήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Από το προβολή επιλέξτε λίστα αναπαραγωγής για να σας ανοίξει το η πλαϊνή γραμμή του VLC. Μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε το Podcasts.
Τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω Podcasts και κάντε κλικ στο σύμβολο συν στα δεξιά.
Επικολλήστε το URL του RSS feed που επιθυμείτε.
Κάντε κλικ στο OK.

Τώρα, το podcast της επιλογής σας θα εμφανιστεί στο τμήμα sidebar Podcasts. Κάντε κλικ στο όνομα του Podcast και θα δείτε μια λίστα των διαθέσιμων επεισοδίων. Κάντε διπλό κλικ σε οποιοδήποτε από αυτά, για να αρχίσει η ροή δεδομένων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).