Ο πιο γρήγορος τρόπος να κλείσετε ένα PC με Windows

Γιατί άραγε να θέλει κάποιος να απενεργοποιήσει γρήγορα τα Windows; Μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να κλείσετε γρήγορα το PC σας. Ίσως επειδή η αστυνομία σας χτυπάει επίμονα την πόρτα, ή η μητέρα σας είναι έτοιμη να μπουκάρει ακάλεστη στο δωμάτιο, ενώ σερφάρετε σε όχι τόσο καθώς πρέπει ιστοσελίδες, ή απλά δεν θέλετε να περιμένετε τον σας να κλείσει με τον συνηθισμένο του τρόπο. tweak windows

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να κλείσετε τα Windows πιο γρήγορα απ ‘ότι συνήθως.

Οι περισσότεροι χρήστες των Windows χρησιμοποιούν το κουμπί έναρξης για να περιηγηθούν στο του και να κλικάρουν το “Τερματισμός”. Και φυσικά, ανάλογα με την έκδοση που χρησιμοποιείτε, αυτό σημαίνει ότι θα κάνετε κάποιες κινήσεις με το καθώς και κάποια  κλικς για να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή.

Όμως, υπάρχουν ταχύτεροι τρόποι,  ας τους δούμε ….

Το κουμπί τροφοδοσίας

Εάν πατήσετε το κουμπί λειτουργίας, ο υπολογιστής θα κλείσει αυτόματα. Αν και αυτή θεωρείται η πιό γρήγορη μέθοδος, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να κρατήσετε το πάτημα του κουμπιού για λίγα δευτερόλεπτα, δεν είναι και η πιο γρήγορη επιλογή.

Επίσης, υπάρχει μια πιθανότητα ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να αλλοιώσει το σύστημα αρχείων, το λειτουργικό σύστημα ή τα προγράμματα που ήταν ανοιχτά, και να τρέχετε και να μην φτάνετε μετέπειτα.

Η σύνθετη συντόμευση

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο για να κλείσετε τα Windοws, μπορείτε να επιτύχετε τον ίδιο στόχο, χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο.

Αυτή η μέθοδος είναι συχνά ή πιο γρήγορη, αφού το μόνο που απαιτεί είναι να χτυπήσει ένα συνδυασμό πλήκτρων χωρίς να αγγίξετε καθόλου το ποντίκι. Το κύριο ζήτημα εδώ είναι ότι η ακολουθία είναι διαφορετική και ανάλογη με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε:

Windows 7: Πατήστε το πλήκτρο των Windοws, μετά πατήστε το δεξί βέλος, στη συνέχεια πατήστε “Enter”
Windows 10: Πατήστε το πλήκτρο των Windοws, και μετά τα X, u, u

Η εναλλακτική λύση να πάτήστε τα Alt-F4 και στη συνέχεια το Enter είναι συνήθως πιο γρήγορη. Και λειτουργεί σε όλες τις άλλες εκδόσεις των Windows.

Με εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας ή  συντόμευση στη γραμμή εργασιών

The fastest way to shut down your Windows PCΑυτό απαιτεί κάποια προεργασία, αλλά είναι συχνά είναι η πιο γρήγορη επιλογή, καθώς θα αναγκάσει τον τερματισμό του υπολογιστή χωρίς αυτός να περιμένει να κλείσουν πρώτα όλα τα ανοικτά  προγράμματα.

      1. Κάντε δεξί κλικ σε μια ελεύθερη θέση στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Δημιουργία (New) > Συντόμευση (Shortcut).
      2. Εκεί που λέει “Πληκτρολογήστε την θέση του στοιχείου” γράψτε την ακόλουθη εντολή: %windir%\system32\shutdown.exe -s -t 0
      3. Κάντε κλικ στο Επόμενο για να συνεχίσετε.
      4. Ονομάστε όπως θέλετε τη συντόμευση ή απλά διατηρήσετε το όνομα που σας προτείνει. Αυτή είναι η περιγραφή του εικονιδίου που θα εμφανίζεται κάτω από την συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας.
      5. Εάν τρέχετε τα Windows 7 ή κάποια νεότερη έκδοση, μπορείτε να καρφιτσώσετε τη συντόμευση σας στη γραμμή εργασιών, αν σας αρέσει να κρατάτε την επιφάνεια εργασίας σας καθαρή.

Συμβουλή : Μπορείτε να ορίσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου στη συντόμευση για να εκτελέσετε την εντολή από οποιαδήποτε θέση στο σύστημα. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση που φτιάξατε στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε το “Ιδιότητες” από το υπομενού. Εντοπίστε το πεδίο Συντόμευση, κάντε κλικ πάνω του και για να του δηλώσετε μια συντόμευση πατήστε το κουμπί Ctrl και μετά όποιο κουμπί σας αρέσει, για παράδειγμα, το Ctrl-F11 ή τελος πάντων οποιαδήποτε άλλη συντόμευση που νοίωθετε άνετοι μαζί της και δεν χρησιμοποιείται από τα Windows ή από κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι σημαίνουν οι παράμετροι:

  • s σημαίνει να κλείσει ο υπολογιστής.
  • t ορίζει το χρονικό όριο πριν από το κλείσιμο η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι μηδέν δευτερόλεπτα.

Δεδομένου ότι μπορείτε να αντιστοιχίσετε μια συντόμευση πλήκτων για τη παραπάνω λειτουργία, τότε είναι σίγουρα η πιο γρήγορη διαθέσιμη επιλογή για να κλείσετε έναν υπολογιστή με Windows.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).