Τι σημαίνει πραγματικά “η τελευταία έκδοση των Windows”

Τα Windows 10 θα είναι τα τελευταία; Όπως αναφέραμε χθες, ένας προγραμματιστής της Microsoft αποκάλυψε στο συνέδριο της εταιρείας Ignite, που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο ότι τα Windows 10 “είναι η τελευταία των Windοws”, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες φήμες που ήθελαν την Microsoft να σταματάει την κυκλοφορία νέων εκδόσεων του λειτουργικού της συστήματος, υπό την εύνοια των μεγάλων ενημερώσεων.windows 10

Η Microsoft από την άλλη πλευρά δεν έχει αναφέρει επίσημα κάτι σχετικό με αυτή την δήλωση. Επειδή όμως δηλώσεις σαν κι αυτές μπορεί να δημιουργήσουν πολύ μεγάλη σύγχυση αποφασίσαμε να γράψουμε κάτι παραπάνω. Τι θα μπορούσε να κάνει πραγματικά η Microsoft;

Φυσικά η εταιρεία δεν θα εγκαταλείψει τα Windοws καθώς το της είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εσόδων μετά την σουίτα του Office.

Στην πραγματικότητα, η δήλωση “τελευταία έκδοση των Windοws” αναφέρεται σε μια νέα ιδέα που θα προσπαθήσει η Microsoft με τα Windows 10, η οποία θα διαθέτει τις νέες κυκλοφορίες στους πελάτες της με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό.

Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι η Microsoft κυκλοφορεί νέες εκδόσεις των Windοws κάθε τρία χρόνια: Τα Windοws 7 το 2009, τα Windοws 8 το 2012, και τα Windοws 10 το 2015. Όμως με την κυκλοφορία της νέας έκδοσης η εταιρεία φέρεται να δοκιμάσει μια διαφορετική προσέγγιση.

Αντί να διαθέτει νέες εκδόσεις κάθε τρία χρόνια, η Microsoft θα επικεντρωθεί σε μεγάλες που θα διαθέτει μόλις είναι έτοιμες.

Αυτό σημαίνει ότι οι βελτιώσεις και τα νέα θα παραδίδονται με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό. Έτσι η εταιρεία θα μπορούσε κάλλιστα να διαθέτει μεγάλες ενημερώσεις ετησίως.

Το ενημερώσεις “όταν θα είναι έτοιμες” αναφέρεται στις μικρές ενημερώσεις ασφαλείας, ή βελτιώσεις του συστήματος που δεν επιφέρουν μεγάλες εμφανείς αλλαγές. Οι εμφανείς αλλαγές στο σύστημα θα έρχονται όπως προαναφέραμε κάθε 12 μήνες. Μοιάζει λίγο πολύ με το σύστημα ενημερώσεων της Apple, για όσους γνωρίζουν.

Όσο για το όνομα, τα Windows 10 θα μπορούσε να είναι η τελευταία έκδοση των Windows που όνομα με αριθμό έκδοσης, γιατί από τώρα και στο εξής, θα ονομάζονται μόνο Windows.

Οι ενημερωμένες εκδόσεις, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιθανό να έχουν κωδικά ονόματα που θα βοηθήσουν τους χρήστες και την εταιρεία να γνωρίζουν ποια έκδοση τρέχει.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι μια επερχόμενη στρατηγική που μπορεί να αλλάξει καθώς προχωρούμε προς το τελικό προϊόν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).