Η FTC τα βάζει με απατεώνες που προωθούν χάπια αδυνατίσματος

Η FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) των , κατέθεσε μια περιοριστική εντολή εναντίον απατεώνων που προωθούν χάπια αδυνατίσματος μέσω του Internet.Diet-Pills FTC

Οι “Com spammers”, όπως αποκαλούνται, αποστέλλουν τεράστιους όγκους e-mail και SMS spam για πάρα πολλά χρόνια. Η ίδια διαφημίζει τα εμπορεύματά τους στο Pinterest και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Η καταγγελία της FΤC έγινε εναντίον της εταιρείας Sale Slash που έχει σαν έδρα το Glendale της Καλιφόρνια. Η εταιρεία σε συνεργασία με “ψεύτικες ιστοσελίδες ειδήσεων” ψευδείς ισχυρισμούς για απώλεια βάρους, και με την προβολή διασημοτήτων που δεν έχουν δώσει την άδεια τους (μια από αυτές ήταν η τηλεπερσόνα Oprah Winfrey), και spam e-mail προωθούσαν συμπληρώματα διατροφής και φάρμακα για αδυνάτισμα.

Μετά την καταγγελία ήρθε και η δικαστική απόφαση εναντίον των εναγομένων που πάγωσε τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως αναφέρει η FTC.

Η καταγγελία της FΤC αναφέρει ότι η εταιρεία Sale Slash παραβίασε το νόμο της FΤC και το CAN-SPAM Act πραγματοποιώντας spamvertising για διάφορα που υποτίθεται ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα: “ Green Coffee, Pure Garcinia Cambogia, Premium White Kidney Bean Extract, Pure Forskolin Extract, και Pure Caralluma Fimbriata Extract”.

Την έρευνα για τα μηνύματα πραγματοποίησε η εταιρεία Cloudmark που βοήθησε την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να ανακαλύψει τους απατεώνες που λειτουργούσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα ψεύτικα ειδησεογραφικά sites που χρησιμοποιήθηκαν για να προωθήσουν τις αληθοφανείς καμπάνιες των απατεώνων “φαίνεται να γράφτηκαν από έναν αγγλόφωνο.”

Η FΤC ισχυρίζεται ότι έχει εντοπίσει το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για όλη αυτή την απάτη, που έχει αποφέρει τεράστια σε όλους τους εμπλεκόμενους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).