GCHQ: Ανοιχτή προκήρυξη για πρόσληψη hackers

Η Βρετανική υπηρεσία κατασκοπείας GCHQ δημοσίευσε για πρώτη φορά ανοιχτή προκήρυξη προσλήψεων hackers. Οι hackers με λίγα απλά λόγια (και όχι τα εκλεπτυσμένα που αναφέρονται στην προκήρυξη) χρειάζονται για την ανάπτυξη malware, και την συστημάτων για την υποκλοπή δεδομένων.

Νόμιμοι παράνομοι δηλαδή, το γνωστό στυλ της NSA, αλλά και κάθε υπηρεσίας πληροφοριών.gchq

Ας δούμε όμως τι έγινε:

Σε μια ανακοίνωση που δημοσίευσε σήμερα Τρίτη, η υπηρεσία πληροφοριών GCHQ, δήλωσε ότι αναζητεί ειδικούς υπολογιστών οι οποίοι “μπορεί να χρειαστούν για την ανάπτυξη λογισμικού που θα βοηθήσει στην πρόσβαση σε υπολογιστές τρομοκρατικών ομάδων, ή για την εκτέλεση εργασιών για την ανάκτηση ενδείξεων ζωτικής σημασίας, σχετικών με τη θέση και την ταυτότητα μελών του οργανωμένου εγκλήματος” όπως αναφέρει η προκήρυξη.

Οι hackers που θα εργαστούν για την υπηρεσία, είναι για να βοηθήσουν στην “ανίχνευση και την επιθέσεων σε κρίσιμες εθνικές υποδομές, ή για να προασπίσουν τα κυβερνητικά συστήματα κατά των εγκληματιών που επιδιώκουν να υποκλέψουν πληροφορίες, ταυτότητες ή χρήματα.”

Η είδηση έρχεται μόλις μήνες μετά την διαρροή των εγγράφων από τον Edward που ανέφεραν αναλυτικά το πόσο εκτεταμένο είναι το δίκτυο ανάπτυξης malware από την υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό το αναφέρουμε για αυτούς που πίστεψαν ότι μετά τις διαρροές του Snowden, η κατάσταση που επικρατεί θα αλλάξει αυτόματα… και από τον καναπέ τους.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα υπογράψουν ένα άκρως απόρρητο συμβόλαιο, και θα ξεκινήσουν να εργάζονται με αρχικό μισθό τα 43.700 δολάρια.

Αν νομίζετε ότι διαθέτετε τα προσόντα και σας ενδιαφέρει μια δουλειά τέτοιου είδους μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).