Google Fiber: αυτοματοποιημένα πρόστιμα στους πειρατές

H Google φέρεται να στέλνει αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις στους πελάτες του Google Fiber, που περιλαμβάνουν ανακοινώσεις για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων και απαιτούν τη διευθέτηση τους.Sad Pirate Google Fiber

Η Google φαίνεται να διαβιβάζει τα πρόστιμα από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων μαζί με την ανακοίνωση που αναφέρει ότι το περιεχόμενό τους έχει καταχραστεί. Στις αυτοματοποιημένες ανακοινώσεις που αποστέλει η υπηρεσία Google Fiber περιλαμβάνονται αιτήματα για πληρωμές που κυμαίνονται από 20 έως και 300 δολάρια όπως αναφέρει το TorrentFreak.

Το TorrentFreak αναφέρει ότι έχει δει αιτήματα διακανονισμού από τουλάχιστον δύο εταιρείες ς πνευματικών δικαιωμάτων που προωθήθηκαν από την Google σε συνδρομητές του Google Fiber. Ένα από τα αυτοματοποιημένα μηνύματα ηλεκτρονικού υ, προειδοποίησε τον συνδρομητή για μόνιμη της υπηρεσίας σε περίπτωση επανάληψης των παραβάσεων.

Το TorrentFreak δημοσίευσε αντίγραφα των δύο ανακοινώσεων που φέρεται να απέστελλε η Google. Ένα από αυτά που υπογράφεται από την ομάδα του Google Fiber ενημερώνει το συνδρομητή ότι ένας κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων είχε κοινοποιήσει στην Google ότι ο λογαριασμός του πελάτη είχε χρησιμοποιηθεί για τη λήψη copyrighted υλικού.

Οι επιστολές αποστέλλονται υπό την αιγίδα του νομου Digital Millennium Act (DMCA), ο οποίος δίνει στους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων το δικαίωμα να στέλνουν ειδοποιήσεις κατάργησης υπηρεσιών στους χρήστες του Διαδικτύου που χρησιμοποιούν τις συνδέσεις τους για παράνομες λήψεις.

Οργανώσεις, όπως το Ίδρυμα Ηλεκτρονικών Συνόρων (EFF) έχουν επισημάνει ότι η χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων για τον εντοπισμό “παράνομων” IP με αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις στους υποτιθέμενους παραβάτες συχνά οδηγούν σε λογοκρισία απολύτως νόμιμου περιεχόμενου.

“Παρά το γεγονός ότι η Google έχει τα μέσα ανάλυσης των takedown ανακοινώσεων για να απορρίπτει εκείνες που είναι αδικαιολόγητες, δεν το κάνει πάντα.”

Σύμφωνα με τον Mitch Stoltz, ένα δικηγόρο του EFF, οι πάροχοι υπηρεσιών (ISP) στις ΗΠΑ δεν έχουν καμία νομική υποχρέωση να διαβιβάζουν αιτήματα DMCA στους καταναλωτές.

Παρόλα αυτά τα αιτήματα φαίνεται να βρήκαν τον δρόμο τους.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).