Το factory reset του Android δεν διαγράφει τα δεδομένα

Η δυνατότητα επαναφοράς των εργοστασιακών ρυθμίσεων (ή factory reset) του Android βρέθηκε να είναι αναποτελεσματική στην απόλυτη και πληροφοριών του χρήστη.android factory reset

Μια ερευνητική εργασία με τίτλο “Security Analysis of Android Factory Resets” (PDF) από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge αποκάλυψε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες που αφορούν την ιδιωτικότητα στις συσκευές Android.

Το χαρακτηριστικό επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, το οποίο υποτίθεται ότι είναι το τελευταίο βήμα πριν από την πώληση μιας παλιάς ς, βρέθηκε να αποτυγχάνει στις δοκιμές που πραγματοποίησαν οι ερευνητές στις 21 συσκευές από πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές.

Οι συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα ήταν μάλλον παλιές και έτρεχαν εκδόσεις του Android κάτω από την 4.4, αλλά οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι τα θέματα ασφαλείας που ανακάλυψαν εξακολουθούν να υπάρχουν και στις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Σύμφωνα με την ερευνητική εργασία, οι συσκευές που ελέγχθηκαν μετά το reset διατηρούσαν δεδομένα SMS, e-mails, επαφές, εξουσιοδοτημένους λογαριασμούς και πληροφορίες από διάφορες εφαρμογές όπως το Facebook και το WhatsApp.

Σκάβοντας πιο βαθιά, οι ερευνητές ήταν σε θέση να ανακτήσουν το master token της Google που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ταυτότητας εφαρμογών όπως το ημερολόγιο και τις επαφές της συσκευής.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα προγράμματα οδήγησης που απαιτούνται για την πλήρη διαγραφή των δεδομένων της συσκευής ενδέχεται να μην εγκαταστάθηκαν από τους κατασκευαστές, οι οποίοι τείνουν γενικά να κάνουν customize μόνο τις απαραίτητες (για αυτούς) λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος, υπονοώντας ότι δεν είναι μόνο πρόβλημα της Google.

Οι ερευνητές προτείνουν στους χρήστες που επιθυμούν να απαλλαγούν από παλιά τους δεδομένα να τα κρυπτογραφήσουν πριν χρησιμοποιήσουν την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).