Αναγνωρίστε τους ναρκισσιστές στο Facebook

Σε μια πρόσφατη δημοσίευση του περιοδικού Personality and Individual Differences (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές), μια ομάδα ερευνητών από το του Brunel στο Λονδίνο, υποστηρίζουν ότι οι μελών του περιέχουν δείκτες χαρακτηριστικών της προσωπικότητας τους.facebook Narcissists

Τι αυτό σημαίνει είναι ότι, εξετάζοντας τι δημοσίευσε κάποιος στο Facebook είναι αρκετά εύκολο να ανακαλυφθεί πως λειτουργεί και στην offline ζωή του, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brunel πραγματοποίησαν μια online έρευνα που συμμετείχαν συνολικά 555 χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στον προσδιορισμό πέντε βασικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, δηλαδή την εξωστρέφεια, τη νεύρωση, τη διαφάνεια, την ευσυνειδησία και την συγκαταβατικότητα.

Αποκαλύφθηκε ότι, σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους, οι ναρκισσιστές έχουν τη συνήθεια να χρησιμοποιούν το Facebook για να μιλήσουν για τη διατροφή τους και την τους. Το κάνουν για να αφήσουν άλλους να γνωρίζουν ότι ενδιαφέρονται για τη σωματική τους .

Επιπλέον, οι ειδικοί αναφέρουν, σύμφωνα με την έρευνά τους, ότι οι ναρκισσιστές μοιράζονται επίσης πληροφορίες για το οτιδήποτε καταφέρνουν να κάνουν. Οι θέσεις τους σχεδόν ποτέ δεν μπορούν να αγνοηθούν, αφού κεντρίζουν πάντα την προσοχή.

Όσο για τους ανθρώπους που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, η ομάδα του Πανεπιστημίου του Brunel αναφέρει ότι συνήθως δημοσιεύουν για την σύντροφό τους. Όσοι είναι ευσυνείδητοι, από την άλλη πλευρά, έχουν την τάση να γράφουν για τα παιδιά τους.

Η λέκτορας Ψυχολογίας Tara Marshall, επισημαίνει ότι, ακόμα κι αν οι ναρκισιστές έχουν περισσότερα likes και σχόλια από άλλους χρήστες του Facebook, δεν είναι αναγκαστικά αυτοί με τους περισσότερους φίλους.

Η προσοχή που παίρνουν είναι βέβαιο ότι θα τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους και να τους δίνει την αίσθηση του ανήκειν και της κοινωνικής ένταξης.

“Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι οι ναρκισιστές αποζητούν να λαμβάνουν περισσότερα likes και σχόλια στις δημοσιεύσεις τους τους, θα μπορούσε να ισχύει ότι οι φίλοι τους στο Facebook τους προσφέρουν ευγενικά την υποστήριξη τους, ενώ τους αντιπαθούν κρυφά” ανέφερε η Tara Marshall.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).