Malware στα social media μέσω οικιακών συσκευών router

Νέα επίθεση malware στοχεύει τα και διανέμεται μέσω των οικιακών συσκευών router. Μόλις μολυνθούν, οι παραβιασμένες συσκευές είναι ικανές να κλέψουν τα μη κρυπτογραφημένα δεδομένα κίνησης δικτύου.virus
Μόλις μολυνθούν, οι παραβιασμένες συσκευές είναι έτοιμες να κλέψουν μη κρυπτογραφημένα δεδομένα κίνησης δικτύου και να προσφέρουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης στο χειριστή του botnet.

Πρακτικά, χρησιμοποιούνται για την κλοπή cookies HTTP ώστε να πραγματοποιηθούν ενέργειες εξαπάτησης σε Facebook, Twitter, , You Tube και άλλα web sites, που περιλαμβάνουν την παραγωγή follows, views και likes.

  • Τι είναι το Moose malware ?

Το Linux/ Moose είναι μία οικογένεια malware, η οποία σαν πρωταρχικό στόχο είχε τις οικιακές συσκευές router για καταναλωτές που στηρίζονται σε Linux, αλλά επίσης θεωρείται υπεύθυνη και για τη άλλων ενσωματωμένων συστημάτων που βασίζονται σε Linux. Επίσης εκ των άλλων, η απειλή φέρεται να έχει δυνατότητες για διείσδυση στο δίκτυο, πέρα από τις συνηθισμένες συγκριτικά με άλλα malware που επιτίθενται σε συσκευές router.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της εταιρείας ESET, αυτού του είδους το malware έχει και δυνατότητες να επαναδρομολογήσει το DNS traffic, γεγονός που επιτρέπει επιθέσεις «man- in -the -middle» στο Internet.

Σύμφωνα με την δήλωση του Ολιβιέ Μπιλοντό, ερευνητή της εταιρείας ESET:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις στοιχειώδεις τεχνικές που χρησιμοποιεί το Moose για να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλες συσκευές, είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ασφάλεια των ενσωματωμένων συσκευών δεν φαίνεται να λαμβάνεται σοβαρά από τους κατασκευαστές δικτυακών προϊόντων. Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειές μας θα βοηθήσουν τους καταναλωτές στο να κατανοήσουν τους τρόπους που οι ι παράγοντες επιτίθενται στις συσκευές τους».

Επίθεση malware στα social media μέσω οικιακών συσκευών router malware

 

Secnews.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).