Από σήμερα σταματάνε οι μαζικές παρακολουθήσεις της NSA

Η Γερουσία των ΗΠΑ απέτυχε να περάσει το νομοσχέδιο που επεκτείνει τη νομική εξουσία των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, όπως την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) για να συλλέγουν μαζικά δεδομένα, όπως αναφέρει το Reuters.NSA

Ο γερουσιαστής Rand Paul τελικά κατάφερε να μπλοκάρει την παράταση του νόμου Patriot. Έτσι η NSA δεν είναι πλέον αρμόδια για τη μαζική από τα των πολιτών των ΗΠΑ.

Η λήξη των τριών βασικών διατάξεων του νόμου Patriot σημαίνει επίσης ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) δεν θα μπορεί να τον επικαλεστεί για να αποκτήσει εντάλματα για υποκλοπές δεδομένων, υπόπτων για τρομοκρατία οι οποίοι δεν συνδέονται με κάποια τρομοκρατική .

Ενώ τα παραπάνω νέα μπορεί να είναι ανακουφιστικά για όλους όσους αντιτίθενται στη μαζική επιτήρηση, τίποτα δεν έχει κερδηθεί ολοκληρωτικά και αμετάβλητα. Εσείς πιστεύετε ότι μια μυστική υπηρεσία θα σταματήσει να κάνει το έργο της; Κάπως δύσκολο.

Εξάλλου τίποτα δεν μπορεί να βάλει φραγμούς σε μια από τις πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένες υπηρεσίες. Οι διαρροές έχουν αποδείξει ότι οι πράξεις τους δεν συμβαδίζουν πάντα με το γράμμα του νόμου…

Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα μπορούσε να επικαλεσθεί άλλες διατάξεις για να επεκτείνει τις αρμοδιότητες των μυστικών υπηρεσιών, που από σήμερα 1η Ιουνίου θα πρέπει να σταματήσουν.

Έτσι σύμφωνα με τη σημερινή νομοθεσία δεν θα επιτρέπεται στις μυστικές υπηρεσίες, όπως η NSA να ζητούν από τις εταιρείες για κάποιον συγκεκριμένο πρόσωπο ή μια , αν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι συνδέεται με μια ξένη δύναμη ή μια τρομοκρατική οργάνωση.

Φυσικά κανείς από τους κοινούς θνητούς δεν μπορεί να ελέγξει το τι πραγματικά θα κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών. Κάπου εδώ επιβεβαιώνεται η ανάγκη ύπαρξης φαινομένων όπως το WikiLeaks, ή του Edward Snowden.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).