6 χαρακτηριστικά που θα αφαιρεθούν από τα Windows 10

Κάποια στοιχεία από τις προηγούμενες εκδόσεις δεν υποστηρίζονται από το νέο λειτουργικό.

Στις 29 Ιουλίου θα ξεκινήσει η αναβάθμιση σε Windows 10 και αφορά τους χρήστες των Windows 7 και Windows 8/8.1.

Ωστόσο μετά την αναβάθμιση, θα αφαιρεθούν κάποια στοιχεία από τις προηγούμενες εκδόσεις, που δεν υποστηρίζονται από το νέο λειτουργικό.

Windows 10

 

  1. Καταρχάς, θα αφαιρεθεί το Windows Media Center που ήταν προεγκατεστημένο σε ορισμένες εκδόσεις των Windows 7 και ως πρόσθετο download στα Windows 8/8.1.
  2. Επίσης, στα Windows 10 θα αφαιρεθούν τα παιχνίδια Hearts και Minesweeper, τα οποία θα είναι πλέον διαθέσιμα ως ξεχωριστό download από το Store.
  3. Η αναπαρ DVD θα χρειάζεται ξεχωριστό software, καθώς στα Windows 10 δε θα περιλαμβάνονται οι κατάλληλες βιβλιοθήκες και codecs κι έτσι οι χρήστες θα πρέπει να στραφούν σε software τρίτων [π.χ. VLC, ALLPlayer].
  4. Τα Windows 10 δεν υποστηρίζουν floppy drives κι αν έχετε ακόμα ένα τέτοιο, θα πρέπει να κατεβάσετε τον κατάλληλο από τη .
  5. Τα gadgets των Windows 7 δε θα εμφανίζονται στα Windοws 10, καθώς στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα τα Windows 10 θα χρησιμοποιούν τα tiles των Windows 8.1.
  6. Το Windows Essentials είναι ένα πακέτο εφαρμογών που περιλαμβάνουν το OneDrive, την εφαρμογή αλληλογραφίας Mail και το Writer, τα οποία θα αφαιρεθούν από τα Windοws 10, ενώ αναμένεται μία νέα αυτόνομη εφαρμογή για το OneDrive.

Επιπλέον, οι χρήστες θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι ορισμένα των Windοws 10 δεν θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα, όπως είναι η Cortana που θα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα σε ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Ην. Βασίλειο, Γερμανία και .

Ο νέος τρόπος σύνδεσης [βιομετρικά ] για να λειτουργήσει θα πρέπει να έχει υποστηριζόμενο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ή υπερύθρων για αναγνώριση προσώπου.

Τέλος, πριν προχωρήσετε στην αναβάθμιση στα Windοws 10, ελέγξτε αν ο υπολογιστής σας είναι κατάλληλος για το νέο λειτουργικό, μέσα από τις ελάχιστες απαιτήσεις σε hardware.

Πηγή: gr.pcmag.com

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).