Μπορεί ο υπολογιστής σας να τρέξει τα Windows 10 (και οι ειδήμονες)

Τα θα είναι εδώ σε λιγότερο από δύο μήνες. Το νέο λειτουργικό σύστημα θα προσφέρεται σαν αναβάθμιση για όσους τρέχουν ήδη Windows 7 και 8.1 στους υπολογιστές τους.

Βέβαια όπως παραρατηρήσαμε στα σχόλια της ιστοσελίδας μας στο Facebook υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ακόμα ότι μετά από ένα χρόνο η Microsoft θα ζητήσει τα χρήματα, εκφέροντας άποψη χωρίς να έχουν διαβάσει τις ανακοινώσεις τις εταιρείας.

Αν είστε όμως από αυτούς που αναρωτιούνται αν οι υπάρχουσες συσκευές τους διαθέτουν ότι χρειάζεται για να αξιοποιήσουν στο έπακρο το νέο λειτουργικό σύστημα χωρίς προβλήματα απόδοσης αυτή η δημοσίευση θα σας βοηθήσει να το ανακαλύψετε.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να βρείτε απάντηση στο ερώτημα αυτό και οι δύο είναι πολύ εύκολοι στη χρήση.

Απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 10

Πρώτα απ ‘όλα, ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε αν ο υπολογιστής σας μπορεί να τρέξει τα Windows 10 είναι να συγκρίνουμε τις επίσημες απαιτήσεις συστήματος με το υλικό του υπολογιστή σας.

Παρακάτω υπάρχουν τα Windows 10 specs που θα πρέπει να πληροί στο minimum ο υπολογιστής σας για να τρέξει το νέο λειτουργικό σύστημα:

Επεξεργαστής 1 gigahertz (GHz) or faster processor or SoC
RAM 1 gigabyte (GB) for 32-bit or 2 GB for 64-bit
Χώρος αποθήκευσης HDD 16 GB for 32-bit OS 20 GB for 64-bit OS
Γραφικά DirectX 9 or later with WDDM 1.0 driver
Οθόνη 1024×600 pixels resolution or higher

Λάβετε υπόψιν ότι τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι τα ελάχιστα που θα πρέπει να έχει ένα σύστημα για τα τρέξει το νέο λειτουργικό. Φανταστείτε ότι αν το λειτουργικό χρειάζεται 1GB RAM τι μπορεί να γίνει αν προσπαθήσετε νε τρέξετε ένα “βαρύ” πρόγραμμα σαν το PhotoShop…
Για όσους όμως δεν γνωρίζουν να “διαβάζουν” τα παραπάνω προαπετούμενα υπάρχει και ένα εργαλείο της Microsoft που θα διαβάσει τον υπολογιστή σας και θα σας αναφέρει αν μπορεί να δεχτεί μια των Windows 10.Windows 10

Αυτή τη Δευτέρα, η Microsoft άρχισε να διανέμει το εργαλείο, αναβάθμισης των Windows 10 σε υπολογιστές με Windows 7 και 8,1.

Ενώ αυτό το μικρό εργαλείο μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικό για πολλούς χρήστες (σε προηγούμενη δημοσίευση αναφέραμε πως μπορείτε να το αφαιρέσετε), εξακολουθεί να είναι βολικό όταν θέλετε να διαπιστώσετε εάν ο υπολογιστής σας είναι έτοιμος να αναβαθμιστεί σε Windows 10 ή όχι.

Αφού κάνετε μια κράτηση για δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 αποστέλοντας το e-mail στην εταιρεία, απλά κάντε δεξί στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος και κάντε κλικ στο “Έλεγχος στην κατάσταση αναβάθμισης.” ready

Το εργαλείο θα σαρώσει αυτόματα τον υπολογιστή σας και θα δείτε μια οθόνη όμοια με αυτήν που εμφανίζεται παρακάτω

Οι εφαρμογές και οι συσκευές ανιχνεύονται αυτόματα από την εφαρμογή και θα σας ενημερώσει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, είστε έτοιμοι για τα Windows 10.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό εικόνίδιο κοινοποιήσεων αναβάθμισης των Windοws 10 στα Windows 7 και Windows 8.1, ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράφουμε στη δημοσίευσης μας.

Να αναφέρουμε για τους ειδήμονες που εκφέρουν απόψεις στο Facebook όπως αυτή εδώ, ότι η αφαίρεση του ενοχλητικού εικονιδίου δεν σταματάει την αναβάθμιση του συστήματος… Τόσα ξέρουν τόσα λένε..

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).