Η Διεθνής Αμνηστία για τον Edward Snowden

Η Διεθνής Αμνηστία από το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε μια εκστρατεία που προκαλεί τον Πρόεδρο Obama των , να αποσύρει τις κατηγορίες για κατασκοπεία που έχουν αποδοθεί στον .Amnesty International Edward Snowden

Για να σηματοδοτήσει τα δύο χρόνια από τότε που ο Edward Snowden ανακοίνωσε τις δραστηριότητες εποπτείας της NSA, η Διεθνής Αμνηστία έχει εντείνει την εκστρατεία της για να καταφέρει να ρίξει τις κατηγορίες εναντίον του.

Παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να τον εκδώσουν, ο Snowden παραμένει στη , αλλά δεν είναι σε θέση να ταξιδέψει καθώς το αμερικανικό διαβατήριο του έχει ανακληθεί.

“Οι ενέργειες του Snowden άλλαξαν το πρόσωπο των ψηφιακών επικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Χάρη σε αυτόν, γνωρίζουμε πλέον ότι οι κυβερνήσεις υποκλέπτουν και αποθηκεύουν από παντού ιδιωτικές πληροφορίες σε μαζική κλίμακα, χωρίς τη συγκατάθεσή μας”, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.

Μιλώντας σε μια streamed συνέντευξη τη βδομάδα που μας πέρασε, ο Snowden ανέφερε ότι ήταν ευτυχής που άκουσε για τη μικρή επιτυχία που σημειώθηκε στις ΗΠΑ, όταν το Κογκρέσο δεν έδωσε παράταση στο νόμο που επιτρέπει τις μαζικές τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην NSA. Πρόσθεσε όμως ότι τα πράγματα κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Αν νομίζετε ότι δεν έχει σημασία για εσάς, επειδή δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, ξανασκεφτείτε: πρόκειται για το στην ιδιωτική ζωή σας, ένα δικαίωμα που παραβιάζεται όταν πραγματοποιείτε μια κλήση, στέλνετε ένα email ή αναζητείτε κάτι στο το διαδίκτυο,” συνέχισε η Διεθνής Αμνηστία.

Να αναφέρουμε ότι ο Edward Snowden αντιμετωπίζει μέχρι και 30 χρόνια φυλάκιση εάν επιστρέψει στις ΗΠΑ. Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι το τίμημα είναι συγκλονιστικό αν σκεφτεί κανείς ότι αποκάλυψε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).