Symantec 44,5 εκατομμύρια νέα malware τον Μάιο

Μια νέα έκθεση της Symantec για την κατάσταση του κακόβουλου λογισμικού που εντοπίστηκε το Μάιο ενημερώνει ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ήταν πολύ ενεργοί, δημιουργώντας περίπου 44.500.000 νέες εκδόσεις malware.Symantec Malware

Ο εξωφρενικός αριθμός αντιπροσωπεύει μια αύξηση άνω του 50% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, που το σύστημα της εταιρείας κατέγραψε 29.200.000 νέες απειλές.

Ο μήνας με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κακόβουλου λογισμικού θεωρείται από τα συστήματα της Symantec ο Μάρτιος, που ο συνολικός αριθμός απειλών φθάνει τα 35.800.000 δείγματα.

Από την αρχή του έτους, οι μήνες με τη χαμηλότερη δραστηριότητα δημιουργίας νέων malware ήταν ο Φεβρουάριος (ίσως γιατί έχει λιγότερες μέρες), με 26.5 εκατομμύρια, και ο Απρίλιος.

Σύμφωνα με τα της εταιρείας, η πιο συχνά εμφανιζόμενη απειλή για το OS X είναι ένα Trojan που ονομάζεται OSX.RSPlug.A, το οποίο αλλάζει τις του DNS στον προσβεβλημένο υπολογιστή, και κατευθύνει την κυκλοφορία σε ιστοσελίδες που ελέγχονται από τον εισβολέα. Η συχνότητα ανίχνευσης αυξήθηκε σε 23,9% το Μάιο, από ένα 4%.

Η δεύτερη και η τρίτη πιο συχνά εμφανιζόμενη απειλή για το περιβάλλον του OS X είναι το Keylogger, με 14% και το Wirelurker, με 9%.

Η έκθεση της Symantec ενημερώνει, επίσης, ότι ο αριθμός των επιθέσεων spear- που εντόπισε καταγράφει πτωτική τάση.

Ωστόσο, παρατηρήθηκε ότι οι επιθέσεις που χρησιμοποιούν αυτή την τακτική επικεντώθηκαν περισσότερο σε οργανισμούς που απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους, το 42,5% των επιθέσεων spear-phishing τον Μάιο προοριζόταν σε τέτοιες επιχειρήσεις, ή οργανισμούς.

Ο τύπος των συνημμένων αρχείων που υπήρχαν στα περισσότερα κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν αρχεία DOC και DOCX, του Word των Windows. Αυτά αντιπροσώπευαν το 40% του συνόλου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).