DuckDuckGo αυξημένη κίνηση κατά 600% μετά τις διαρροές του Snowden

Σύμφωνα με τον CEO της DuckDuckGo κ. Gabe Weinberg, η υπηρεσία κατάφερε να αυξήσει την κίνηση της κατά 600% από τότε που αποκαλύφθηκαν οι δράσεις της NSA από τον Snowden (2013).duckduckgo

Η αναζήτησης ιδρύθηκε το 2008 και τρέχει από το Paoli της Pennsylvania. Υπερηφανεύεται δε, για την μη καταγραφή  πληροφοριών από τους χρήστες της.duckduckgo traffic

Από τότε που ξεκίνησε η DuckDuckGo ανακοίνωσε την δέσμευση της για προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της.
Έτσι κατάφερε να κερδίσει ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών που προσέχουν ιδιαίτερα την ιδιωτική τους ζωή, και επέλεξαν μια εταιρεία που την εκτιμάει περισσότερο από την Google, τη Yahoo, και το Bing.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο CNBC, η οποία επικεντρώθηκε στο της ηλεκτρονικής ιδιωτικότητας, ο κ Weinberg αποκάλυψε ότι η εταιρεία του έχει ωφεληθεί πάρα πολύ από τις αποκαλύψεις των δράσεων της NSA το 2013. Σύμφωνα με τον Weinberg η κίνηση έχει αυξηθεί περισσότερο από 600% και από τότε μέχρι σήμερα έχει φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια ερωτήματα αναζήτησης ανά έτος .

Παραθέτοντας μια μελέτη του Pew Research η οποία έδειξε ότι το 40% των Αμερικανών προτιμούν μια μηχανή αναζήτησης που δεν τους παρακολουθεί, ο κ Weinberg εκτιμά ότι η εταιρεία του θα μπορούσε εύκολα να αυξήσει τους αριθμούς που παραθέσαμε παραπάνω στο μέλλον, και να αποκτήσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς από τους σημερινούς γίγαντες της αναζήτησης.

Ο Weinberg ανέφερε ότι η DuckDuckGο δεν χρειάζεται να παρακολουθεί τους χρήστες της για να λειτουργήσει σωστά η μηχανή αναζήτησης. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καν.

Ο κ Weinberg ανέφερε ότι η Google,η Yahoo, και το Bing παρακολουθούν τους χρήστες τος, κυρίως επειδή προσφέρουν επιπλέον λειτουργίες σε άλλες συναφείς , ή επειδή χρειάζονται τις πληροφορίες για πιο σύνθετες προσφορές διαφήμισης.

Τα κέρδη της μηχανής αναζήτησης της DuckDuckGο βασίζονται σε ένα κλασικό διαφημιστικό σύστημα που χρησιμοποιεί μια λέξη-κλειδί. Το σύστημα φέρεται να είναι αρκετά αποτελεσματικό για να κρατήσει εν ζωή η εταιρεία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).