Σύλληψη 32χρονου στη Θεσσαλονίκη για πορνογραφία ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξάγονται στοχευμένες δράσεις και έρευνες, σε με αλλοδαπές Αρχές, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο

Σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 32χρονου ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων.child porn

Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ερευνών, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας στην οποία εμπλέκεται μέχρι στιγμής 32χρονος ημεδαπός από περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer – to – peer (P2P), για κατοχή και υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποία πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών των ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο προέκυψαν εφτά (7) ηλεκτρονικά ίχνη που ανήκουν σε χρήστες εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από τη μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ταυτοποιήθηκαν οι διαχειριστές των υπό έρευνα ηλεκτρονικών ιχνών.

Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε χθες (17-06-2015) το πρωί, αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία ενός εκ των δραστών, 32χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 32χρονου, διακριβώθηκε η κατοχή αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android:
  • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).