Reddit κρυπτογράφηση SSL σε όλο το site

Από τις 29 Ιουνίου, το Reddit αλλάζει. Όλες του οι σελίδες θα χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση SSL, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε μια πρόσφατη ανάρτηση της.

Η ιστοσελίδα είναι ήδη διαθέσιμη μέσω SSL στη διεύθυνση https://www.reddit.com, αλλά το νέο θα κατευθύνει όλες τις συνδέσεις στην προστατευόμενη με SSL έκδοση της ιστοσελίδας.reddit

Ο στόχος φυσικά είναι η προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών της ιστοσελίδας, κάτι που μέχρι σήμερα έχει φανεί ότι είναι πολύ υψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της.

Οι χρήστες που συνδέονται μέσω SSL θα είναι ορατοί στα δίκτυα σαν επισκέπτες του site, αλλά κάθε επικοινωνία με την ιστοσελίδα θα είναι εξ ολοκλήρου ιδιωτική.

Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές των δικτύων δεν θα μπορούν να δουν το όνομα χρήστη όταν έχει συνδεθεί στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας ή στις δημοσιεύσεις που υποβάλλονται, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για ένα site που βασίζεται σε ψευδώνυμα.

Το τελευταίο διάστημα, αρκετά μεγάλα sites έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση από προεπιλογή.
Ένα από αυτά είναι και το Wikipedia που το ανακοίνωσε μόλις την τελευταία εβδομάδα.

Η κρυπτογράφηση SSL εμποδίζει επίσης τους εισβολείς να πραγματοποιούν εμβολές malware σε νόμιμες ροές , μια αυξανόμενη ανησυχία στον απόηχο των διαρροών με τις παρακολουθήσεις της ς των Ηνωμένων Πολιτειών από τον .

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αυξανόμενα κίνητρα χρήσης SSL, για τις που δεν χρησιμοποιούν ακόμα κρυπτογράφηση στους δικτυακούς τους τόπους.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Google ανακοίνωσε ότι θα δώσει μια μικρή ώθηση στην κατάταξη των ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν SSL, σαν επιβράβευση για το γεγονός ότι προστατεύουν την ιδιωτική ζωή των χρηστών τους.

Είναι κάπως ειρωνικό πάντως να επιβραβεύει η Google πρωτοβουλίες προστασίας της ιδιωτικής ζωής, όταν η ίδια είναι από τις πρώτες που τις παραβιάζει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).