H Huawei Φέρνει μια Νέα Ψηφιακή Εποχή για την Ευρώπη

Τη συνεργασία της Huawei με Ευρωπαίους συνεργάτες για την ανάπτυξη ενός «οικοσυστήματος» που θα  επιταχύνει τους ρυθμούς της ψηφιοποίησης, ανακοίνωσε ο William Xu, Chief Strategy Marketing της Huawei, κατά τη διάρκεια της 3ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Καινοτομίας της Huawei, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, στο Μόναχο (Γερμανία).Huawei

Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τηλεπικοινωνιακών φορέων, think tanks, κυβερνητικών πρακτορείων και ΜΜΕ, αποτέλεσε μια πλατφόρμα συζήτησης σχετικά με την ανάπτυξη του κλαδικού οικοσυστήματος στην Ευρώπη αλλά και συγκεκριμένων ζητημάτων όπως το Industry 4.0, οι έξυπνες πόλεις, η φορητή και το Internet of Things (IoT).

«Η Huawei μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη να επιταχύνει την ψηφιοποίηση, όσον αφορά στον εξοπλισμό, την υποδομή και τις εφαρμογές, και συνεργαζόμαστε στενά προς αυτόν τον σκοπό με πελάτες, συνεργάτες και Ινστιτούτα Έρευνας» δήλωσε ο κος Xu.

Με την κυρίαρχη τεχνογνωσία της στην επιστημονική έρευνα και τη βιομηχανική παραγωγή, η Ευρώπη είναι σε θέση να αναπτύξει «έξυπνο» εξοπλισμό και να οδηγήσει τον κόσμο σε βιομηχανική ψηφιοποίηση. Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί, όπως οι «Mobile and wireless communications Enablers for 2020 Information Society» (METIS) και «5G Infrastructure Public Private Partnership» (5G PPP), θα εξακολουθήσουν να ηγούνται της ανάπτυξης των προτύπων επικοινωνίας επόμενης γενιάς.

«Η στρατηγική της Huawei για το Industry 4.0 μπορεί να συνοψιστεί σε στρατηγική 1-2-1», είπε ο κος Xu, και διευκρίνισε πως «Το πρώτο ‘1' αναφέρεται σε μια μοναδική ενοποιημένη πλατφόρμα IoT. Το ‘2' αναφέρεται σε δύο τρόπους πρόσβασης – ενσύρματο και - μέσω μεταγωγέων (switches), Wi-Fi ή eLTE. Το τελευταίο ‘1' αναφέρεται στο LiteOS, το λειτουργικό σύστημα IoT της Huawei.»

Από το 2006, η Huawei έχει ιδρύσει 19 κέντρα καινοτομίας από κοινού με Ευρωπαϊκούς παρόχους, όπως η Telekom, η British Telecom, και η Vodafone, για την έρευνα μελλοντικών δικτύων και νέων υπηρεσιών όπως και για τηβελτίωση της εμπειρίας χρήσης. Επιπλέον, η Huawei συνεργάζεται με αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Audi, για την προώθηση εφαρμογών για το Internet of Vehicles. Επιπρόσθετα, έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας για το Industry 4.0 με την Fraunhofer Gesellschaft, οργάνωση εφαρμοσμένης έρευνας με έδρα την Γερμανία,  και συνεργάζεται με την SAP για το λανσάρισμα λύσεων IoT και Industry 4.0 στους κλάδους μεταφορών, πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και κατασκευών.

Στην εκδήλωση, ο κος Xu ανακοίνωσε, επίσης, την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με τη Vodafone, τον μεγαλύτερο πάροχο διεθνώς με έδρα την Ευρώπη, για να εξερευνήσει την παγκόσμια αγορά επιχειρήσεων ΤΠΕ. Η συνέργεια προβλέπει την κοινή ανάπτυξη λύσεων για νέα προϊόντα, εσωτερική κάλυψη δικτύου,  machine-to-machine module design, ασφαλείς πόλεις, IoT και cloud data centers.

Η Ηuawei επιχειρεί στην Ευρώπη 15 χρόνια, αναβαθμίζοντας το βιομηχανικό οικοσύστημα της περιοχής και συμβάλλοντας στις καινοτόμες προσπάθειές της. Η εταιρεία διαθέτει 18 Κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες, που ασχολούνται με ασύρματα δίκτυα, μικροκύματα, microchips, μηχανική, μαθηματικά, σχεδιασμό και άλλα. Επίσης, η Ηuawei συνεργάζεται στενά με περισσότερους από 700 συνεργάτες και 120 ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ευρώπη.

Από την ίδρυσή της το 1987, η Ηuawei επενδύει σε ετήσια βάση τουλάχιστον 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών της στην καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη. Πέρυσι, η εταιρία ξόδεψε 6,6 δις δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη, ποσό που αντιπροσωπεύει ποσοστό 14% των ετήσιων πωλήσεων και αύξηση σε ετήσια βάση της τάξης του 30% περίπου, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Κατά τα τελευταία δέκα έτη η Ηuawei έχει επενδύσει περισσότερα από 30δις δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).